Visites a la Fàbrica del Sol i a l'exposició Barcelona respon a l'emergència climàtica

Dilluns, 13 desembre, 2021 - 12:00 a Dimarts, 14 desembre, 2021 - 17:00

Us convidem a conèixer La Fàbrica del Sol, l’equipament municipal referent en sostenibilitat i eficiència energètica, i actual seu de la Secretaria Barcelona+Sostenible.

El procés de rehabilitació de l’equipament ha permès incorporar millores d’infraestructures i noves tecnologies adreçades a l'eficiència energètica, la reducció del consum d’aigua, la conservació de la biodiversitat i la mobilitat sostenible. Tots els espais són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. L’edifici ha obtingut, entre altres reconeixements, les 5 fulles del Certificat Ambiental Sello Verde, esdevenint el primer edifici rehabilitat que ho ha assolit.

L'edifici té caràcter demostratiu. Al llarg de la visita descobrireu les solucions ambientals incorporades, les polítiques municipals que les promouen i les estratègies que podem adoptar per viure de manera més sostenible.

A més, l'activitat es combinarà amb una visita a l’exposició itinerant: Barcelona respon a l’emergència climàtica que estarà present a la Fàbrica del Sol durant els mesos de novembre, desembre i gener. Una exposició que busca apropar de manera pedagògica, interactiva i propera la realitat de l’emergència climàtica a Barcelona amb els objectius següents:

·         Com afectarà el canvi climàtic a Barcelona en dos escenaris.  Si s’actua per fer-hi front o si es continua igual que ara.

·         La Declaració d’emergència climàtica i el Pla Clima de Barcelona amb les línies de treball i accions previstes.

·         Les accions que està duent a terme la societat civil i els projectes municipals més destacats. 

·         Idees sobre què pot fer la ciutadania a escala individual i col·lectiva per contribuir a la lluita contra l’emergència climàtica.

·         Una breu menció al vincle entre l’emergència climàtica i la recent crisi sanitària viscuda arran de la pandèmia de la covid-19.

Visita guiada a La Fàbrica del Sol

  • Dies i horaris:
    • Dilluns 22 i 29 de novembre i 13 de desembre, de 12.00 a 13.30h
    • Dimarts 23 i 30 de novembre i 14 de desembre, de 17.00 a 18.30 h
  • Lloc:  Pg. Salvat Papasseit, 1 al barri de la Barceloneta

 

Podeu fer la vostra inscripció clicant al següent formulari escollint dia i horari per realitzar la visita.