Octubre 2011

Dilluns, 17 octubre, 2011
 Número 104, any 10. Octubre 2011

Notícies

 • OBJECTIU COMÚ: LA PREVENCIÓ DE RESIDUS  (+)
 • AL CINEMA AMB ELS PETITS (+)
 • ESTALVI I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA EN MARXA! (+)
 • SER SOLIDARI TÉ PREMI (+)
 • NEIX EL PROGRAMA CATALÀ D'ECODISSENY  (+)

Els signants proposen

 • REFLEXIONS PER A RIO+20  (+)
 • VOLEU SABER MÉS SOBRE ELS CETACIS? (+)
 • FEU VISIBLES ELS VOSTRES OBJECTIUS  (+)
 • QUINA CONTRIBUCIÓ FEU A L'ECONOMIA SOLIDÀRIA?  (+)
 • UNA TARDOR PLENA D'ACTIVITATS (+)

Acció 21

 • UN BERENAR MOLT ÈTIC (+)
 • 315 CENTRES DE LA CIUTAT JA SÓN AGENDA 21 (+)
 • LA XARXA DE SIGNANTS NO S'ATURA (+)
 • NOUS SIGNANTS (+)
 • NOUS PLANS D'ACCIÓ (+)

OBJECTIU COMÚ: LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

Entre el 19 i el 27 de novembre se celebrarà la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Acrediteu-vos com a actors territorials i gaudiu de materials comunicatius i de la candidatura a un premi.

 Objectius de la Setmana:

 - Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.

- Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.

- Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.

- Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Inscripcions a la Setmana

Inscripcions als seminaris

Iniciativa per a la minimització dels embolcalls als esmorzars

AL CINEMA AMB ELS PETITS

El Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient obre les seves portes als més menuts. Del 9 al 13 de novembre tindrà lloc el Petit FICMA, amb la projecció de 13 curts i el film Airbender. Els quatre elements.

L'objectiu d'aquest festival és despertar el sentit crític del jove i el nen sobre allò que està veient en la pantalla. L'Audiovisual, a més d'entretenir, és una eina educativa molt interessant i des de la qual es poden obrir portes al coneixement.

Les sessions per a grups escolars tindran lloc del 9 a l'11 de novembre a l'Espai Jove La Fontana (c. Carrer Gran de Gràcia, 190, Barcelona).

Les sessions per a les famílies seran el cap de setmana del 12 al 13 de novembre, als Cinesa Diagonal i als Cinemes Girona.

Més informació i inscripcions 

ESTALVI I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA EN MARXA!

L’ICAEN ha publicat un avanç de la línia d’ajuts sobre estalvi i eficiència energètica per a diferents sectors, com ara la mobilitat, la indústria i l’edificació.

Document de presentació

Tipologia de beneficiaris

Més informació

Aquesta informació és un avanç, el document definitiu serà publicat a l’Ordre de subvencions.

SER SOLIDARI TÉ PREMI

L’Institut de Drets Humans de Catalunya convoca la 25a edició dels Premis Solidaritat, destinats a guardonar persones o institucions que hagin destacat per la seva lluita en defensa dels drets humans.

Les candidatures es poden presentar fins al 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans.

Bases de la convocatòria

NEIX EL PROGRAMA CATALÀ D'ECODISSENY

Si us interessa l’ecodisseny, podeu participar a la sessió d’inici del procés de participació del Programa Català d’Ecodisseny 2011–2015, que establirà els eixos estratègics d’aquesta matèria.

L'acte tindrà lloc el proper 25 d’octubre, a les 16.30 h, al Palau Robert (Passeig de Gracia, 107, Barcelona). La sessió comptarà també amb la conferència “Present i futur de l’ecodisseny”, a càrrec del  Sr. Ivan Capdevila, director tècnic de l’Estudi Ramon Folch i Associats, SL.

Per assistir-hi, cal que us hi inscriviu prèviament enviant un correu electrònic a: ecodiscat.tes@gencat.cat, indicant nom i cognoms, entitat o empresa, municipi i correu electrònic de contacte. L'aforament és limitat.

Més informació

REFLEXIONS PER A RIO+20

La 4a edició del Global Eco Fòrum proposa reflexionar sobre l’economia verda i la governança de la sostenibilitat, de camí a la Cimera de Río+20.

Des del 24 fins al 26 d'octubre, al Museu Picasso i La Pedrera, tindran lloc taules rodones, tallers, diàlegs, un cinefòrum i una sessió Pecha Kucha. Consulteu el programa.

Inscripcions

VOLEU SABER MÉS SOBRE ELS CETACIS?

Submón, entitat dedicada a la conservació, estudi i divulgació del medi marí, cerca la col·laboració de signants de l’Agenda 21 en projectes de custòdia del litoral de Barcelona.

El passat 15 de setembre, l’Ajuntament de Barcelona va col·laborar amb Submón en una sortida d’albirament de cetacis a la costa barcelonina, compresa dintre del projecte “Els Canyons del Maresme: àrea de custòdia marina”.

Crònica de la visita

Correu de contacte

FEU VISIBLES ELS VOSTRES OBJECTIUS

L’ACCA ha convocat la tercera edició d'Els teus objectius, un premi de vídeo, fotografia i micropoesia via Twitter sobre la sostenibilitat quotidiana.

Per participar-hi, només cal que expliqueu alguna petita acció que dugueu a terme en el vostre dia a dia, a la feina o a l’institut per una societat més sostenible.

Hi ha un munt de premis per a cada categoria: una sessió de Nautic Coaching, una nit per a dues persones a un hotel, un carnet de soci del Club TR3SC, una entrada a Port Aventura, un val de 25 € per a iTunes, una excursió de dues hores en caiac, una subscripció de sis mesos a la revista Descobrir Catalunya, entre d'altres.

El termini per participar finalitza el 14 de novembre a les 23.59 hores.

Més informació

Bases del concurs

Fotografia presentada a la convocatòria d'Els Teus Objectius 2011

QUINA CONTRIBUCIÓ FEU A L'ECONOMIA SOLIDÀRIA?

La Xarxa d’Economia Solidària està preparant la campanya del balanç social de 2012, una eina que s’ofereix de franc a totes les entitats i empreses.

Des de 2008 la XES impulsa l'elaboració de balanços socials a les entitats amb la finalitat de crear el balanç social de l’economia solidària i difondre'l a la societat.
Un balanç social és un document on es descriuen i mesuren les aportacions socials, laborals, professionals i ecològiques fetes per una organització al llarg d'un exercici.

El balanç social de la XES avalua 7 grans àmbits, mitjançant diversos d'indicadors, i deixa oberta la possibilitat de mesurar-ne d'altres, segons la voluntat de cada organització que el fa servir. Aquests 7 àmbits són:

- Democràcia

- Igualtat

- Sostenibilitat

- Participació comunitària

- Qualitat laboral

- Qualitat professional

- Compra i inversió ecosocial

Balanç social de 2009

Contacte amb la XES

UNA TARDOR PLENA D'ACTIVITATS

Us agradaria aprendre a crear una cooperativa de consum? Quins projectes seran premiats per la Fundació Corresponsables? Voleu assistir al cicle de xerrades d’Unescocat? Aquestes són algunes de les activitats dels signants que tindran lloc durant la tardor. Podeu consultar més activitats al calendari en xarxa de la web www.bcn.cat/agenda21.

Curs de transgènics i alternatives de consumAssociació Blue Planet

- Formar sobre la problemàtica dels organismes genèticament modificats (OGM)
- Formar sobre les alternatives de consum als OGM
- Com crear una cooperativa de consum amb èxit

Del 7 de novembre a l'1 de desembre
Dilluns de 19.30 h a 21.30 h
Dijous de 19.30 h a 21.30 h
Centre Cívic Parc Sandaru

Inscripcions


Cicle de xerrades sobre Sostenibilitat i Comunicació
Centre Unesco de Catalunya

S’està avançant cap a una sostenibilitat real? Es comuniquen correctament els reptes que planteja aquesta sostenibilitat real? Els especialistes estan posant l’accent sobre el que és realment important o es perden en la complexitat? Potser se simplifiquen  massa els missatges? S’ha prioritzat el catastrofisme per davant de l’educació i la reflexió? Quines són les fonts d’informació de referència?

Totes les session es realitzen a l'aula del Centre UNESCO de Catalunya, c. Nàpols, 36, 1r. Metro: Joanic (L4)

Programa


Lliurament dels Premis Corresponsables
Fundación Corresponsables

A la segona edició dels Premis Corresponsables es distingiran les cinc millors iniciatives en Responsabilitat Social i Sostenibilitat en la categoria d'entitats sense ànim de lucre, les quatre millors a la gran empresa i les tres iniciatives més destacades en les categories de pimes i d'administració i entitats públiques.

El 3 de novembre, a les 19 h.

Espai ESADEFORUM (av. Pedralbes 60-62. 08034 Barcelona).

Inscripcions

Pàgines