BIOBLITZBCN

Butlletí: 

Els propers 30 i 31 de maig, el parc del Laberint d'Horta allotjarà una nova edició d'aquesta trobada naturalística que vol identificar la diversitat existent en els espais verds de la ciutat.

Info136 01 bioblitz internUn Bioblitz és un esdeveniment de descoberta de la natura en què col·laboren experts i ciutadans. Durant un període de 24 hores, un grup de científics, ajudat per voluntaris, identifica tots els organismes que es troben en una àrea determinada, amb l'objectiu d'aprofundir en l'observació i el coneixement de la biodiversitat urbana. Alhora, s'incideix en la sensibilització ciutadana sobre la necessitat de preservar-la.

A Barcelona, aquest projecte de recerca naturalista arriba a la cinquena edició després de 4 anys consecutius de recerques a diferents espais verds de la ciutat. Durant els propers 30 i 31 de maig, el Parc del Laberint d'Horta serà l'escenari de l'activitat, igual que en el 2010 i en l'edició de l'any passat.


El BioBlitzBcn és una iniciativa del Museu de Ciències Naturals, l'Ajuntament de Barcelona i l'Associació d'Amics del Museu de Ciències Naturals. També hi col·laboren, entre d'altres, entitats signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat com ara l'Associació Galanthus, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona.

En els Itineraris Científics, especialistes en diferents grups de flora i de fauna, acompanyats per tots els participants, rastrejaran els entorns dels jardins a la recerca de les espècies de la zona. Els participants podran compartir amb aquests especialistes les tècniques d'observació i identificació d'espècies, a més de participar en moltes activitats per a tots els públics. Les inscripcions són obertes fins el 26 de maig però les places són limitades. Consulteu el programa i les inscripcions.

Per estar informats podeu seguir les notícies a la web del projecte o l'etiqueta #BioBlitzBcn a Twitter.

Cartell BioBlitzBcn 2014