02 - Mapa

Butlletí: 

ES PRESENTA EL MAPA BARCELONA + SOSTENIBLE

Dimecres 18 de juny, a les 9.30 h, es presentarà al Centre Cultural Casa Orlandai un mapa innovador en què podreu situar i trobar indrets, serveis i iniciatives per fer una Barcelona més sostenible. Reserveu-vos la data!

Info 138 02 intern MapaEl Mapa Barcelona + Sostenible (B+S)és una oportunitat única per visualitzar la contribució que tots nosaltres aportem per millorar la nostra ciutat, des d'iniciatives petites i incipients fins a projectes grans i consolidats. També és una eina de dinamització i reconeixement comunitari, de comunicació i de sensibilització.


Es tracta d'un mapa virtual interactiu, vinculat a l'Open Green Map, al qual es podrà accedir des d'una web pròpia i d'un aplicatiu per a smarphones amb caràcter de xarxa social. En concret, el mapa permet introduir i cercar punts d'interès (com ara botigues, equipaments, infraestructures o indrets d'interès natural), itineraris senyalitzats amb codis QR, i experiències ciutadanes (relats, fotografies i activitats).


La manera més característica d'enriquir el mapa és a través de tallers de mapatge col•laboratiu, en què veïns dels barris aporten nous punts i itineraris d'interès socio-ambiental, amb el suport de les entitats que fan la coordinació i la dinamització territorial.


Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració entre diverses entitats del tercer sector i l'administració. Actualment formen part del grup motor l'Ajuntament de Barcelona, l'Associació Cultural Casa Orlandai, l'Associació Espai Ambiental, Barnamil, el Centre de Recerca i Informació en Consum, la Fundació Catalana per a la Prevenció Residus i el Consum Responsable, la Fundació Ciència en Societat i la Societat Catalana d'Educació Ambiental.


El projecte vol ser dinàmic i obert a tothom; a mesura que es construeix, més organitzacions s'hi poden anar involucrant. La presentació s'adreça especialment a aquelles entitats i empreses que hi vulguin col·laborar.


La presentació es farà el dimecres 18 de juny, de 9.30 a 11 h, al Centre Cultural Casa Orlandai (Carrer de Jaume Piquet, 23). Es requereix inscripció prèvia a través del formulari.


Inaugurarà l'acte Joan Puigdollers, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament. Diverses integrants del grup motor del mapa en donaran una visió panoràmica: les característiques principals del mapa (SCEA), les experiències de mapatge veïnal (Ciència en Societat i Casa Orlandai), el valor educatiu (Agenda 21 Escolar) i l'ús com a recurs de promoció d'iniciatives de consum responsable als barris (Espai Ambiental i Barnamil).


Consulteu el programa.


Si voleu assistir a l'acte i necessiteu alguna mesura d'accessibilitat per a persones amb discapacitat auditiva, interpretació de signes o transcripció escrita en pantalla, cal que ho comuniqueu abans del 13 de juny a lafabricadelsol@bcn.cat.


MÉS INFORMACIÓ
La Fàbrica del Sol
Tel. 932 564 430
lafabricadelsol@bcn.cat

Info 138 02 intern Mapa2