05 - SDEA

Butlletí: 

L'ECONOMIA COMPARTIDA A L'SDEA

El Servei de Documentació d'Educació Ambiental us recomana algunes publicacions sobre economia compartida, bé comú i consum col·laboratiu.

Barcelona per l'acció comunitària: guia de xarxes d'intercanvi solidari. Institut de Govern i Polítiques Públiques (Àrea de Participació i Moviments Socials) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona. Acció Social i Ciutadania, 2009.

Identifica 47 experiències a la ciutat de Barcelona que van des dels bancs solidaris i bancs de temps fins a les cooperatives de consum agroecològic o les xarxes d'intercanvi de béns i coneixements.

• Torcal, M. Web d'intercanvis. Barcelona: Universitat Politècnica de Catalunya, 2013.

Treball universitari d'estudi i creació d'una nova aplicació web dedicada a l'intercanvi d'objectes i serveis entre usuaris adherits amb el gestor de continguts Drupal.

• Felber, C. L'economia del bé comú: creix una alternativa democràtica. Barcelona: Miret, 2014.

L'autor presenta i explica el nou sistema econòmic i polític conegut com l'economia del bé comú, del qual n'és el propi propulsor. Aquest nou moviment internacional es presenta com una alternativa al model capitalista actual i es basa en una economia sostenible.


Programa Singulars emès per TV3 on el convidat és en Christian Felber, 'economista alternatiu' i creador de la teoria de l'economia del bé comú.

• Porro, A., Suriñach, R. Re-modelant des del bé comú. Opcions: consum i estils de vida transformadors. 2012, núm. 39, p. 28-31.

Entrevista realitzada a Tim Jackson que parla de com es veuen conceptes com prosperitat, distribució dels recursos i del treball o rol dels governs si es miren des de l'equitat, la democràcia i la realització de les persones.

Us recomanem consultar les novetats bibliogràfiques de l'SDEA del mes de maig.

{youtube}51LOW4oIPKM&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D51LOW4oIPKM&has_verified=1{/youtube}