06 - A21E

Butlletí: 

SE CELEBREN ELS ACTES DE CLOENDA DE L'AGENDA 21 ESCOLAR

El 3 de juny els centres de secundària van trobar-se per compartir experiències transformadores desenvolupades durant el curs. L'11 de juny serà el torn de primària, també amb intercanvi d'experiències i activitats festives.

El passat dimarts 3 de juny es va celebrar l'acte de cloenda del curs 2013-2014 de l'Agenda 21 Escolar al CosmoCaixa, al qual han assistit un total de 382 persones de 50 centres de secundària i batxillerat, centres formatius, d'educació especial i els monitors i monitores de menjador que han participat en el projecte Ens ho mengem tot.

Info 138 06 intern Escolar2Després de la benvinguda a càrrec de Fermí Vallbé, cap d'Educació Ambiental de l'Ajuntament de Barcelona, va reconèixer les accions que fan els centres per transformar l'entorn, la ciutat i la societat, l'alumnat s'ha dividit en tres grups. Enguany s'han fet efectius alguns canvis que els centres havien proposat anys anteriors: que l'alumnat conegués experiències de més escoles i que les presentacions dels centres fossin concretes d'una acció.

En els tres espais simultanis l'alumnat es van compartir, preguntar i resoldre dubtes sobre les actuacions més representatives, aquelles de les quals se senten més orgullosos, les més originals que estan fent als centres educatius. Mentrestant el professorat va reflexionar i debatre sobre els criteris que ha de tenir una bona pràctica educativa transformadora. Posteriorment cada centre educatiu va posar en comú les experiències que havia conegut i va formular una pregunta a un expert que tingui com a feina transformar la ciutat.

Els monitors i monitores de menjador dels centres participants al Ens ho mengem tot van conèixer els resultats del projecte i van intercanviar els punts forts i els punts febles per tal de millorar la proposta per l'edició del proper curs. Podeu veure totes dades aquí.

Info 138 06 intern EscolarParal·lelament, els centres participants al projecte Apropa't al Litoral van intercanviar els resultats que han obtingut de la recerca realitzada al llarg d'aquest curs.

Després d'una pausa per recuperar forces, tothom es va aplegar a l'auditori per escoltar la taula rodona en què els joves representants del projecte Tinguem Cura del Planeta van fer de portaveus de la resta de centres i van preguntar a en Jaume Barnada, adjunt a l'arquitecte en cap d'Hàbitat Urbà, i a en Francesc Magrinyà, urbanista, algunes de les qüestions que preocupen als joves entorn les transformacions que té la ciutat.

Per acabar l'acte de forma festiva els participants van gaudir de l'espectacle d'Improshow creat a partir de les frases i paraules que els participants havien escrit. Un final de festa i de curs carregat de rialles, bones idees, intercanvis, somriures... per concloure un curs ple de transformacions.

El proper 11 de juny serà el torn dels centres d'educació infantil i primària, els quals es trobaran per celebrar l'acte de cloenda al parc central del Poblenou.