05 - Col·laboracions

Butlletí: 

PROJECTES DE COL·LABORACIÓ ENTRE SIGNANTSSUBMON i Acciónatura s'han unit per tirar endavant el projecte #PeixDeCustòdia i les fundacions Prevenció de Residus i Banc de Recursos treballen per impulsar el Pont Alimentari. Coneixeu aquestes iniciatives!

#PeixDeCustòdia

Info152 05 peix intern
Durant el 2015, SUBMON i Acciónatura consolidaran l'establiment de l'etiqueta #PeixDeCustòdia, que en una primera fase s'aplicarà al litoral entre Blanes i Barcelona.


El principal objectiu del projecte és obtenir una etiqueta de qualitat que promocioni el consum de peix responsable, pescat de forma artesanal, amb arts compatibles amb la viabilitat d'altres espècies com els cetacis, i que disminueixi la pressió sobre espècies comercials i l'ecosistema marí. Es vol incentivar el consum d'espècies poc conegudes, però igualment de gran valor culinari.

El projecte compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, però també està cercant la implicació activa del sector pesquer, altres administracions locals i els sectors turístic i de la restauració, com també de la societat civil. Hi voleu col·laborar?
Més informació.

Pont alimentari


Info152 05 peix intern2Si coneixeu o sou usuaris del Pont Solidari, us volem fer partícips d'un nou projecte de la Fundació Banc de Recursos: el Pont Alimentari, aquest cop amb la col·laboració de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable.
L'objectiu és la creació d'una xarxa per aprofitar els excedents alimentaris provinents d'empreses de càtering i restauració, derivant-los a entitats socials de suport a col·lectius vulnerables de Barcelona, reduint així l'impacte del malbaratament alimentari.
Atès que el projecte està encara en fase de diagnosi, s'estan analitzant les necessitats de les entitats i les possibilitats de participació. Si voleu col·laborar o bé informar-vos per ser possibles usuaris del projecte, envieu un correu electrònic a difusio@bancderecursos.org.

Altres projectes

Info152 05 peix intern3

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha resolt la convocatòria de subvencions per a projectes d'educació i sensibilització ambiental per al període 2014-2015. Diverses entitats signants han estat beneficiàries d'aquests ajuts, algunes d'elles també en projectes de col·laboració:

- Associació Hàbitats i Galanthus

- Associació Espai Ambiental

- Animal Latitude i Submon

- Institut Català d'Ornitologia

- Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA)

Consulteu tots els projectes beneficiaris a la resolució.