09 - Accions

Butlletí: 

DESCOBRIU QUÈ FAN ELS SIGNANTS

Turisme, comerç i alimentació són les temàtiques de les accions per la sostenibilitat d'Ecoitineraria, la Confederació de Comerç de Catalunya i Slow Food Barcelona.

Confederació de Comerç de Catalunya

Algunes de les accions que es treballen són: la reducció de la petjada de carboni ocasionada pel consum d'energia i la referent al transport, la minimització del consum de paper i l'aposta per la mobilitat sostenible.
Consulteu la fitxa d'accions per la sostenibilitat.

Ecoitineraria

Les propostes d'accions per la sostenibilitat d'Ecoitineraria giren al voltant del turisme reponsable, passant per la divulgació de la biodiversitat, el foment del consum ecològic i de proximitat i l'aposta per l'economia social i local.

Consulteu la fitxa d'accions per la sostenibilitat.

Slow Food Barcelona

A través de dos projectes, l'entitat fa la seva contribució a l'assoliment d'objectius del Compromís: biodiversitat, qualitat ambiental i salut, ús racional dels recursos, consum responsable i cohesió social.

- Dinamització del Pla Buit Illa 3 horts mitjançant quatre esdeveniments de caire gastronòmic vinculats amb la temporada, amb la participació de cuiners professionals de la xarxa Slow Food Km0 i la col·laboració de tots els usuaris de les parcel·les d'hort de l'Illa.

- Creació d'una xarxa internacional de mercats de pagesos amb productes locals i de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball i que finalment tinguin un preu correcte per qui els compra i per qui els ven. Inspirat en Mercati della Terra® (MdT).

Consulteu la fitxa d'accions per la sostenibilitat.