03 - Planeta

Butlletí: 

L'HORA DEL PLANETA, TAMBÉ A BARCELONALa ong internacional WWF proposa que el 28 de març s'apaguin els llums arreu del món durant una hora, simbolitzant la lluita contra el canvi climàtic. La Fàbrica del Sol organitza un seguit d'activitats durant aquella tarda, no us les perdeu!

Des del 2007, l'ong WWF/Adena organitza la campanya "L'Hora del Planeta", una mobilització global contra el canvi climàtic que ha aconseguit la participació de més de 7.000 ciutats i 160 països, empreses, centres educatius, entitats i ciutadans.

L'objectiu de la campanya és que la nit del 28 de març s'apaguin durant una hora totes les llums del planeta, simbolitzant així la lluita contra el canvi climàtic i a favor de l'estalvi energètic i les energies netes.

A la ciutat de Barcelona, la Fàbrica del Sol ha organitzat diverses activitats per les hores prèvies a la campanya. Hi col·laborarà també el Servei de Documentació d'Educació Ambiental oferint recursos lúdics i pedagògics relacionats amb l'energia.

Activitats al parc de la Barceloneta, de 18 a 20.30 h:

Info154 3 intern planeta
- Un racó de lectura: selecció de contes i lectures de coneixement sobre l'energia adreçades a infants i joves. Un espai obert on es pugui llegir una tria de llibres i on hi haurà una persona que ens explicarà contes.


- Activitats de la Maleta de l'energia: una sèrie d'artilugis que funcionen amb energia solar i amb altres fonts d'energia renovable per tal de posar a prova el nostre enginy.


- L'Electricitat a règim: material en préstec que serveix per fer una ecoauditoria elèctrica a casa. El podreu provar, i conèixer com funciona per si us el voleu endur en préstec.


- Presentació de la nova plataforma web que promociona l'estalvi elèctric a les llars.

I a l'interior de La Fàbrica del Sol de 18 a 20.30 h:


- Un punt informatiu de l'hora del Planeta 2015


- Visites guiades al terrat de La Fàbrica del Sol: terrat amb coberta verda, amb panells solars fotovoltaics i amb un aljub que converteixen l'edifici en un model d'edifici sostenible.


- Una mostra dels simuladors de microxarxa.


- Un audiovisual relacionat amb temes energètics.

Més informació