07 - Entrevista

Butlletí: 

L'ENTREVISTA DEL MES: UNIVERSITAT POMPEU FABRA

Martí Boleda: “La universitat és un centre de generació de coneixement, però cal que es beneficiï tota la societat”. Llegiu tota l'entrevista!

L'entrevista a Martí Boleda, tècnic de medi ambient i seguretat de la Universitat Pompeu Fabra


A què es dedica la teva institució?

Principalment es dedica a la docència, la recerca i la transferència del coneixement. La universitat és un centre de generació i d'arxiu de coneixement, però es tracta de que no es quedi dins, sinó que se'n beneficiï tota la societat.


Per què ha d'existir una organització com la teva a Barcelona?

Som una universitat molt jove, enguany celebrem els 25 anys. Comparada amb altres centres universitaris, la UPF és molt urbana i els seus tres campus estan dins de la ciutat, amb totes les conseqüències que això comporta.

Pel que fa als estudis, tenim tres àmbits d'expertesa principals: les ciències de la salut i la biologia humana, les ciències socials (dret, humanitats...) i per últim les ciències de la informació i la comunicació.


Què t'aporta treballar a la universitat?

Personalment, m'omple molt. He estat treballant a diferents llocs i a la universitat és on més trobo que formes part de la societat. Es fan projectes per tota la comunitat, més enllà de la pròpia institució. Aquesta part de servei públic és molt important per mi.


Quin seria l'eslògan de la Barcelona del 2022?

Una ciutat de zero emissions.


Si la teva feina fos un animal, quin seria?

Un voltor, ja que he d'estar a l'aguait per detectar on hem d'incidir per ambientalitzar la universitat. La meva feina consisteix en transformar les coses perquè siguin més sostenibles.


Digues 3 objectes t'emportaries a un planeta per descobrir

Un mòbil amb internet, una bicicleta i una ampolla d'aigua.

 
 

Saps què és un Ateneu de Fabricació? T'agrada aprendre, ets creatiu, et mouen valors com el treball cooperatiu i la innovació social i vols ser protagonista d'una gran aventura, el proper 7 de maig estàs convidat a conèixer l'Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol.