06 - Pont

Butlletí: 

ES PRESENTA EL PONT ALIMENTARI

Una vintena d'entitats i empreses s'han posat d'acord per aprofitar els excedents del sector de la restauració i del comerç d'aliments al detall. El Pont Alimentari pretén reduir el malbaratament i potenciar la solidaritat. Us expliquem els detalls!

El passat 15 de juliol es va presentar el projecte Pont Alimentari, impulsat per les fundacions Banc de Recursos i Prevenció Residus i Consum Responsable. Aquesta iniciativa pretén reduir el malbaratament alimentari i alhora sensibilitzar la població sobre aquesta qüestió. El projecte, que es troba en prova pilot fins a finals de setembre a la ciutat de Barcelona, compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i està funcionant amb una vintena d'entitats i empreses adherides.
Els tres eixos fonamentals del Pont Alimentari són: oferir una diagnosi i una proposta de bones pràctiques envers el malbaratament alimentari a les empreses; accions de sensibilització; i una xarxa d'interacció entre empreses donants i entitats receptores d'aliments per tal d'aprofitar els excedents i donar resposta a una necessitat social.
El públic principal a qui es dirigeix són: empreses de càtering, restauració o comerços d'aliments que vulguin reduir el malbaratament alimentari als seus establiments i donar els seus excedents. També en són destinatàries les entitats de suport a col·lectius vulnerables de la ciutat de Barcelona (infants, gent gran, famílies,  menjadors socials…).
+ informació.
{youtube}G8-9AUxRMfk{/youtube}