RECERCA SOBRE ALIANCES PER LA SOSTENIBILITAT

Butlletí: 

Voleu col·laborar en una investigació de la Universitat de Waterloo? L'Escola de Medi Ambient, Empresa i Desenvolupament d'aquest centre ha escollit Barcelona + Sostenible com a cas d'estudi. Només cal que respongueu un qüestionari sobre les motivacions per formar part de la xarxa.

Tal com us hem anat explicant en els darrers mesos, Barcelona ha estat escollida per la Universitat de Waterloo, al Canadà, per participar en una investigació que té per objectiu ajudar els governs locals a implementar de forma més eficaç, a través d'estratègies multisectorials, plans de sostenibilitat.
Al projecte, dirigit per la Dra. Clarke, hi participen diversos investigadors de Nord-Amèrica i Europa en associació amb socis no acadèmics, el principal dels quals és l'ICLEI- Governs Locals per la Sostenibilitat.
L'Escola de Medi Ambient, Empresa i Desenvolupament (SEED en anglès) és el centre que realitza l'estudi i el que ha convidat la Xarxa Barcelona + Sostenible a participar-hi.
Després d'una primera fase per determinar quines estructures de govern s'estan fent servir al Canadà per posar en pràctica plans de sostenibilitat comunitaris, amb quins indicadors mesuren els avenços i quines són les motivacions dels socis per participar-hi, es van realitzar dues enquestes pilot per comprendre millor aquests aspectes.
Els investigadors de l'estudi van proposar reproduir la mateixa estratègia per a la Xarxa Barcelona + Sostenible i el passat mes de juny es va enviar una enquesta on-line als signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, en la qual es pregunta com s'han estructurat, quines són les motivacions i els resultats de formar part de la xarxa. La resposta ha estat destacable, amb 65 enquestes completades. Si encara no heu emplenat la vostra, us encoratgem a fer-ho a través d'aquest enllaç.
A més, durant la tardor es preveu que el Sr. Eduardo Ordóñez, un dels investigadors del SEED i responsable de la investigació, visiti Barcelona.
En els propers dos anys està previst que s'uneixin a l'estudi altres comunitats amb plans de sostenibilitat, tant de Gran Bretanya, Nord i Sud Amèrica, Oceania i Àsia.
Més informació a https://uwaterloo.ca/implementing-sustainable-community-plans/ o bé a través del correu eordonez@uwaterloo.ca