Neix la primera Nevera Solidària de Catalunya

Ja està en funcionament la Nevera Solidària a l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu. La iniciativa, promoguda per Rezero, la Fundació Banc de Recursos i Nutrició Sense Fronteres esdevé una eina més en la lluita contra el malbaratament alimentari.
 

Cada català llença una mitjana de 35 quilos d’aliments a l’any, una xifra que fa esgarrifar i que ha despertat la consciència dels impulsors d’aquest projecte. La Nevera Solidària de l’Ateneu l’Harmonia de Sant Andreu està pensada per a què les persones hi puguin dipositar tot aquell menjar que és comestible però que ja no es vol. D’aquesta manera, altres persones poden aprofitar aquestes sobres i evitar que aquests aliments acabin a les escombraries. Álvaro Saiz, impulsor de la iniciativa al país basc, aclareix que el menjar se’l pot endur qualsevol, independentment de la seva situació socioeconòmica “No és un projecte per a pobres, és per a tothom”.

La Nevera Solidaria de L’Harmonia, la primera del territori català, s’emmarca dins la Xarxa de Neveres Solidàries que va començar a Galdakao (Biscaia) el 2015 i s’ha anat estenent per tota la península. Actualment funcionen satisfactòriament més de 10 neveres solidàries, seguint uns mateixos criteris de funcionament per dipositar i retirar els aliments.

A Barcelona el projecte ha estat impulsat per la Fundació Rezero, la Fundació Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres (membres de la xarxa Barcelona + Sostenible) i compta amb el vist-i-plau de tècnics de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària i amb la implicació de la Comissió de Responsabilitat Ambiental de L’Harmonia  i el col·lectiu STAP Social, que s’ocupa del manteniment de la nevera.

 

+ INFO