S'engega el programa Comerç + Sostenible

Entitats associatives del món del comerç, gremis i organitzacions professionals s’adheriran a la xarxa de Barcelona + Sostenible en un acte de signatura conjunta del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022.

El 7 de febrer de 2017, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, les entitats associatives del món del comerç, gremis i organitzacions professionals de Barcelona signaran el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022. L’acte serà presidit per la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz Cid i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín Espuña.

Amb aquest acte, l’Àrea d’Ecologia Urbana en col·laboració amb la Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, engega el programa Comerç + Sostenible. Es tracta d’una nova línia de treball específica en el marc de Barcelona + Sostenible, que té com a finalitat principal millorar la sostenibilitat del sector comercial de la ciutat.

Aquestes entitats de comerç, entre les que es troben el Consell de Gremis, PIMEC, la Fundació Barcelona Comerç i la Unió d'Eixos Comercials Turístics Barcelona Oberta, eixos comercials i associacions territorials, tenen la capacitat de realitzar accions per millorar la sostenibilitat de Barcelona adaptades específicament al seu sector o al seu territori i de propagar missatges de sostenibilitat en cascada des de l’entitat als comerços i  les activitats econòmiques associades, i d’aquestes als seus clients.

Els objectius generals del nou programa són:

-          Promoure bones pràctiques ambientals i socials a les entitats i als seus associats, i visualitzar l’estalvi econòmic i de recursos.

-          Fomentar i posar en valor l’acció facilitadora de les entitats associatives del món del comerç i d’altres activitats econòmiques.

-          Destacar la contribució que fan les activitats econòmiques a la millora de la ciutat en termes de sostenibilitat.

-          Projectar la imatge d’un comerç i uns serveis que aposten per la qualitat.

 

Properament estrenarem un nou espai web del programa, estigueu ben atents/es!