Sant Jordi amb #RosesSenseEspines

Celebra un Sant Jordi més responsable i sostenible amb aquestes iniciatives.


Campanya #RosesSenseEspines

Un any més, la Societat Catalana d'Educació Ambiental us proposa celebrar un Sant Jordi amb roses sostenibles. Amb la campanya #RosesSenseEspines es pretén reflexionar sobre els impactes ambientals, econòmics i socials que hi ha darrere la venda massiva d'aquest tipus de flors.

Al blog hi podeu trobar algunes alternatives per fomentar un canvi d'hàbits i un consum responsable de les roses: que siguin cultivades sense malmetre el medi ambient i respectant els drets laborals als seus països d'origen. Per últim, podeu trobar un seguit de recursos (documents, articles i vídeos) sobre la temàtica.

El dia de Sant Jordi, podeu mostrar les vostres #RosesSenseEspines utilitzant aquest hashtag a través del facebook i twitter!

Comprar llibres sense diners és possible

Torna el 1001 Ways to buy books without money de Carlitos y Patricia. El mateix diumenge 23 d'abril, de 10 a 20 h, a la Plaça de la Catedral, podreu participar a la 7a edició d'aquest esdeveniment. Fer una abraçada a algú, trucar la teva mare per dir-li que l'estimes o donar donar sang a canvi de llibres són maneres inmaterials d'aconseguir un llibre en aquesta propera Diada.

Regals molt especials per Sant Jordi

Col·labora amb Sant Joan de Déu i regala els seus productes solidaris per Sant Jordi (roses fresques, xapes il·lustrades, imants divertits, punts de llibre...). Tots els beneficis es destinaran a programes socials per millorar la qualitat de vida de persones que es troben en una situació vulnerable.

Roses que transformen vides

El Mercat Social torna amb la 3a edició de “Roses que transformen vides”. El catàleg d’enguany presenta diferents alternatives sostenibles a les roses, que tenen una gran petjada ambiental. Cadascuna d’aquestes invertirà els beneficis en activitats i projectes socials (com l’atenció a persones en risc d'exclusió social, suport i companyia a les persones grans que pateixen soledat i promoure oportunitats laborals i la reinserció de dones).

Un conte i un sorteig amb sabor solidari

El Drac de Sant Jordi publica el conte “La llegenda de la #FamíliaDrac” un conte en favor dels infants i famílies més vulnerables en risc d'exclusió social que et pots descarregar gratuïtament. Es sortejarà una nit en una Suite del Majestic Hotel & Spa Barcelona entre totes aquelles persones que es descarreguin l’arxiu!

El conte és un projecte de El Casal en Família, un servei que ajuda famílies vulnerables que tenen dificultats amb la cura i educació dels seus infants,  i està il·lustrat pels mateixos infants del casal.

El Casal en Família és un projecte de la Fundació IReS, que compta amb el suport del Majestic Hotel & Spa Barcelona en la campanya solidària “Una rosa per una causa”. Per això mateix, el diumenge de Sant Jordi la Fundació IReS tindrà una parada front l’Hotel Majestic (Passeig de Gràcia, 68), on entregaran les Roses-Conte a preu de donació voluntària.