L'entrevista: Edenway

“Definim i implementem projectes innovadors per transformar les ciutats i els municipis”. Ariadna Caixach, Edenway.

 

A què es dedica la teva entitat?

És una empresa que es dedica a definir i implementar projectes innovadors per transformar les ciutats i els municipis en els àmbits de la mobilitat, la transformació energètica, etc.
 

Per què ha d’existir una organització com la teva a Barcelona? Quina és la seva aportació?

Hem d’existir perquè exercim d’intermediari objectiu i independent entre els agents públics i privats. I perquè garantim realitzar projectes transformadors a Barcelona (mobilitat, energia, cohesió social, economia circular...).
 

De què us serveix  formar part de la Xarxa B+S?

Va molt bé per fer networking i ens ajuda a aprendre sobre molts temes de sostenibilitat i cap on volen orientar-se els ciutadans de Barcelona... i així plantejar el nostre futur. A més, ens serveix per conèixer els projectes de l’Ajuntament i de la xarxa.
 

En quin àmbit o davant de quins desafiaments ambientals, econòmics, socials ...  La vostra entitat construeix una ciutat més resilient?

De cara a un futur hem de deixar de dependre dels combustibles fòssils. Nosaltres estem col·laborant en un projecte per implantar el vehicle elèctric: ajudem les ciutats, la diputació i Catalunya a canviar del vehicle fòssil a l’elèctric i a informar l’usuari dels punts de recàrrega a tota la xarxa. És un projecte resilient perquè ens ajuda a no dependre tant del transport privat i a començar a fer el canvi. També tenim projectes més específics. Per exemple, hem transformat un polígon de Barcelona i l’hem convertit en un lloc més autosuficient i verd. 
 

Quin seria l’eslògan o notícia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?

“Que Barcelona fos una ciutat autosuficient... i que fos una de les millors. En el TOP 10 mundial”.
 

Si tornessis a néixer/començar, a què et dedicaries?

M’agrada la meva vida, i m’agrada al que em dedico: però veient la Coral aquí (als esmorzars de resiliència), crec que potser m’hauria agradat ser mestra en una escola amb uns nens que tinguessin uns valors que els impulsessin a construir un futur millor per la societat i a ajudar el benestar del planeta. Per tant, una escola que eduqués per la resiliència i la sostenibilitat.
 

Digues 3 objectes t’emportaries a un planeta per descobrir.

Una càmera (analògica o digital), material per escriure i una bicicleta per explorar sense necessitat d’energia.