Treballem conjuntament pel clima

L’Ajuntament de Barcelona està desenvolupant el nou Pla Clima, que pretén, entre d’altres objectius, fomentar la participació i apropar el canvi climàtic a les organitzacions de la xarxa B+S. Voleu més detalls? El pròxim 13 de juliol a les 17.30 h teniu la primera cita!

 

Les ciutats són entorns vulnerables degut al canvi climàtic, ja que concentren gran part de la població i alhora generen una gran quantitat de contaminació i gasos amb efecte d’hivernacle.

Algunes ciutats d’arreu d’Europa ja s’ha posat en marxa per mitigar aquests efectes i adaptar-se. El Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia és un primer pas que involucra a les autoritats locals i a la ciutadania a lluitar contra el canvi climàtic.

A Barcelona s’està elaborant el Pla Clima, que pretén englobar tots els aspectes relacionats amb el canvi climàtic tenint en compte quatre eixos estratègics: mitigació, adaptació i resiliència, justícia climàtica i impuls a l’acció ciutadana.

Des de la xarxa de membres de Barcelona + Sostenible es vol implicar les entitats i organitzacions en la lluita comuna contra el canvi global. De juliol a desembre de 2017 es posa en marxa un procés participatiu per recollir les aportacions de tothom que hi vulgui dir la seva.
 

El procés contempla:

- Una sessió d’informació i diagnosi: 13 de juliol (inscripcions obertes)

- La plataforma “Decidim Barcelona” (espai digital d’aportacions online): 14 de juliol al 30 de setembre

- Una oferta de recursos per fomentar la participació interna a les entitats: 14 de juliol al 30 de setembre

- Una sessió d’aportacions: 17 d’octubre

- Una sessió de retorn i presentació final del Pla Clima: desembre-gener
 

Tota la informació del procés estarà disponible a la plataforma “Decidim Barcelona” per tal de fer accessible tot el contingut.

Per aquest motiu us convidem a la primera sessió on s’exposaran detalladament els continguts del Pla Clima i les fases del procés participatiu i a continuació es completarà la diagnosi de l’estat del canvi climàtic a Barcelona.

 

Primera sessió de participació Pla Clima

Quan? 13 de juliol de 17.30 h a 20 h.

On? Espai Jove La Fontana

> Inscripcions