Iniciativa per a un canvi a la Barcelona turística

En el marc del Pla Estratègic de Turisme 2020, neix l’Observatori del Turisme, una iniciativa de Turisme de Barcelona per fomentar la sostenibilitat i la reinserció social en relació amb aquesta activitat.


Tenint en compte el context actual, en el qual el turisme resulta un tema d'especial actualitat, Turisme Barcelona, membre de la xarxa Barcelona + Sostenible, dóna passos per canviar-ne el rumb per fer-lo més social i ambiental.
 

L'Observatori de Turisme

Així doncs, neix l'Observatori de Turisme, amb l'objectiu fer un seguiment acurat del turisme a Barcelona i les poblacions de la província. Un dels objectius serà dimensionar el turisme a la ciutat i rodalia i contribuir a la sostenibilitat d'aquesta activitat, millorant-ne la gestió i la planificació. Una de les línies de treball és fer un cens d'allotjaments, per tal de lluitar contra algunes pràctiques som són els "pisos turístics il·legals".

L'Observatori forma part del Pla estratègic de turisme 2020. Segons el regidor de Turisme de l'Ajuntament, Agustí Colom, i el president de Turisme de Barcelona, Jordi William Carnes, es tracta de "sumar esforços dels diferents organismes per crear una nova eina potent per gestionar millor el turisme".  

Entre les línies de treball destaquen indicadors que mesuraran la sostenibilitat d'aquesta activitat, un cens i definició dels allotjaments turístics, un seguiment de l'opinió ciutadana sobre l'activitat turística, així com la valoració del retorn social i econòmic que té. A la vegada, s'estudiarà l'evolució del mercat laboral vinculat a aquest sector.

+ INFO