L'entrevista: ARDA Gestió i Estudis Ambientals

“La sostenibilitat, entesa com una nova cultura que incorpora valors socials i ambientals, és un repte indefugible”. Anna Martín, d'ARDA Gestió i Estudis Ambientals.

 

A què es dedica la teva organització?

ARDA és una consultoria especialitzada en medi ambient i sostenibilitat. Va néixer el 1990 quan vam descobrir que la nostra vocació personal de treballar per un model de societat ambientalment i socialment responsable podia ser una professió. Des de llavors hem evolucionat amb el sector i actualment oferim serveis principalment en els camps de l'avaluació ambiental de plans i projectes i el canvi climàtic.
 

Per què ha d’existir una organització com la teva? Quina és la seva aportació?

Perquè encara hi ha molta feina per fer! La sostenibilitat, entesa com una nova cultura que incorpora valors socials i ambientals, és un repte indefugible. La nostra aportació és oferir eines, coneixement i suport tècnic per integrar aquests valors en la gestió del territori i de les activitats.
 

De què us serveix  formar part de la Xarxa B+S?

Sempre és enriquidor formar part d'una xarxa on es comparteixen objectius i valors. Ens serveix per aprendre, per intercanviar, per conèixer altres empreses i organitzacions, per construir plegats.
 

Quin seria l’eslògan/notícia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?

El reconeixement d’una vegada per totes que el nostre model de progrés s’ha esgotat i, conscients dels reptes i les dificultats que això implica, que ens posem a treballar fermament per canviar-lo des de tots els estaments: polítics, empreses, agents socials...
 

Si tornessis a néixer/començar, a què et dedicaries?

No m’imagino treballant en un àmbit molt diferent, sí potser des d’altres perspectives, com la divulgació. De petita volia ser escriptora i és un tema que em torna ara, al cap dels anys.  Escriure sobre el territori i els llaços que hi estableix la seva gent, de com el paisatge és el nostre reflex i alhora ens fa també a nosaltres.
 

Quins 3 objectes t’emportaries a un planeta per descobrir?

Una llibreta i un llapis i algun sistema de comunicació per poder compartir l’experiència.