Èxit de participació en la reobertura de la Fàbrica Del Sol

Butlletí: 

Prop de 2.000 persones es van apropar a la Fàbrica del Sol el passat diumenge 28 de gener, en un matí festiu ple d'activitats per descobrir la casa de la sostenibilitat de la ciutat de Barcelona.

Després d’un temps en obres de rehabilitació, la Fàbrica del Sol va tornar a obrir les portes per a tota la ciutadania. Aquest espai renovat, serveix com punt de referència per estendre la cultura de la sostenibilitat a Barcelona. L’edifici demostratiu ha estat rehabilitat amb solucions arquitectòniques i tècniques per tal d’estalviar energia i recursos.

Al llarg del matí del passat 28 de gener, la ciutadania que es va apropar a l’edifici va poder gaudir d’activitats i tallers tant per a públic adult com familiar. La jornada va començar amb els batucaires de la Barceloneta “Samba do Barcelona”, que van donar el tret de sortida. A partir de dos quarts d’onze del matí, es van iniciar les visites teatralitzades a l’edifici de la mà de dos actors i dues actrius, que, a través de la interpretació, mostraven als assistents les particularitats d’aquest edifici.

A banda de les visites, al llarg del matí es van oferir diversos tallers, com el de l’Ateneu de Fabricació, on no van parar d’arribar-hi persones que van construir-se una petita placa solar per carregar dispositius electrònics amb energia renovable. A la planta de baix de l’edifici, també es va poder visitar el Servei de Documentació d’Educació Ambiental i una exposició renovada, en la qual s’hi explica la sostenibilitat de l’edifici a partir del descobriment i la comprensió de les solucions aplicades per integrar els cicles naturals en les instal·lacions.

Land Art i pigments naturals, construcció de Yurtes amb canyes, circuits en bicicleta, xocolatada... són alguns dels tallers i espais en els quals van poder participar les persones que s’apropaven a la Fàbrica del Sol i al Parc de la Barceloneta. A la coberta de l’edifici, plena de vegetació i plaques solars, s’explicava Mapa Barcelona + Sostenible, un recurs online per ubicar iniciatives de sostenibilitat a tot arreu de la ciutat i de forma col·laborativa.   

Els Eskamots Verds de cinc centres del programa Escoles + Sostenibles, animaven efusivament a deixar bons desitjos per a la ciutat, buscaven el visitant més sostenible i animaven als assistents a fer-se fotografies amb el photocall. Un altre grup de joves, anomenats la “Premsa + Sostenible” seguien i explicaven tota la jornada a través de les xarxes socials. Al final del matí, el Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, va intervenir amb paraules d’agraïment a les que es va sumar la tinenta d’alcadia Janet Sanz, que va destacar la Fàbrica del Sol “com a un punt de trobada perquè la ciutadania conegui tot el que s’està fent a Barcelona en favor de la sostenibilitat i descobrir com hi pot contribuir". En aquest espai, els joves reporters i reporteres de la “Premsa + Sostenible” també van intervenir per fer una petita crònica de la jornada i destacar els espais que havien tingut més repercussió a les xarxes socials.Així doncs, l’esdeveniment va concloure amb un gran ambient festiu i una elevada participació de la ciutadania, que recupera un espai emblemàtic de la Barceloneta.

La Fàbrica del Sol acull a les secretaries dels programes Escoles + Sostenibles, Barcelona + Sostenible, La Fàbrica del Sol, l’Ateneu de Fabricació, el Mapa Barcelona + Sostenible i el Servei de Documentació d’Educació Ambiental. L’equipament està obert a la ciutadania i gaudeix d’un programa d’activitats quadrimestral.


> Consulteu les activitats de la Fàbrica del Sol

 

 

 

La Fàbrica del Sol, la casa de la sostenibilitat a la ciutat