Ja és aquí la 3a Marató d’Estalvi Energètic!

Butlletí: 

L’1 de febrer es va iniciar aquesta iniciativa amb l’objectiu de conscienciar sobre la pobresa energètica. Més de 40 equipaments de la ciutat estan actuant per reduir el consum d’aigua, gas i llum. 


La Marató d’Estalvi Energètic, una iniciativa que es duu a terme a tota la província, i que arriba per primera vegada a Barcelona.

Es tracta doncs d’una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia i aigua, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita pel dret a l’energia. Així, durant el mes de febrer, es proposen accions per reduir, com a mínim un 10% el consum d’aigua, electricitat i gas i es recullen les dades d’aquests consums per tal de poder fer una comparativa amb les del mateix període dels darrers 3 anys. Un cop acabada la Marató es valorarà l’estalvi econòmic aconseguit i es destinarà al projecte “Als barris de la Marina hi posem tota l’energia”.

Aquesta Marató serveix per veure quines accions quotidianes es poden canviar en el dia a dia per consumir menys energia i aigua. Durant el mes en el que es realitzarà la marató, les accions es faran per tal d’aconseguir el màxim d’estalvi en el termini establert, però n‘hi haurà moltes que perduraran en el temps. Les propostes tracten diferents àmbits i tenen objectius diversos: algunes serviran com a potent campanya de sensibilització, mentre que altres permetran canviar hàbits i funcionaments que suposaran un estalvi continu i també a llarg termini.

Podeu seguir-la a través de les xarxes socials amb les etiquetes #MaratóEnergiaBCN #DretsEnergètics


+ INFO