Iniciem març amb molta energia!

Butlletí: 

En el marc del dia mundial de l’eficiència energètica, que se celebra el proper 5 de març, us presentem novetats en l’àmbit de ciutat i recursos del Servei de Documentació d'Educació Ambiental.

S’apropa el 5 de març, el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, una data propícia per avaluar l’ús que fem de l’energia en el nostre dia a dia i com podem actuar de forma més sostenible. Per aprofundir en aquesta voluntat, destaquem una notícia d’actualitat en l’àmbit de Barcelona i una sèrie de recursos, lectures, activitats i iniciatives per fomentar l’estalvi energètic.


Barcelona energia, la nova comercialitzadora pública d'energia elèctrica, comença a operar

Barcelona Energia, l'operador elèctric municipal

“Barcelona Energia” ja és una realitat. El passat 1 de desembre de 2017, l’empresa pública ja va superar tots els tràmits legals per poder operar al mercat elèctric, l'1 de febrer, la comercialitzadora pública d’energia elèctrica va iniciar la seva activitat de representació d’instal·lacions de generació en el mercat elèctric, gestionant l’energia que aquestes produeixen.

L’inici de l’activitat de representació suposa actuar com a agent del mercat elèctric de les plantes que actualment gestiona i explota: 41 plantes fotovoltaiques instal·lades en edificis de l’Ajuntament de Barcelona, la planta de valorització energètica de Sant Adrià del Besòs, i la planta d’aprofitament energètic de biogàs de l’abocador del Garraf.

El conjunt d’aquestes instal·lacions sumen una potència instal·lada de 45 MW i exporten a la xarxa aproximadament 200.000 MWh elèctrics d’energia verda, de proximitat i lligada a l’economia circular (que equivaldria al consum aproximat anual d’unes 87.000 famílies).

> Notícia completa  

 

Recursos sobre energia de l'SDEA

Des del Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) s’ofereixen múltiples serveis i recursos, mitjançant plataformes diverses i pensats per als públics més diversos, però amb una premissa comuna: promoure el consum responsable i la sostenibilitat energètica.

L’SDEA ofereix una nodrida col·lecció de lectures que tracten el món de l’energia des de diferents àmbits temàtics i nivells d’aprofundiment. Per posar un exemple, podem trobar “50 ideas para ahorrar agua y energia”, un recull de bones pràctiques fàcils d’aplicar a la nostra vida quotidiana.

Per a aquelles persones que vulguin millorar el seu coneixement previ, trobaríem escrits més específics, com ara “Energía sin CO2: realidad o utopia”, les claus més importants per a entendre per on transcorreran els canvis en la producció i consum de l’energia en els propers cinquanta anys.
 

> Consulta el Recull de Recursos de l’SDEA

> Altres recursos sobre energia