Jornada científica sobre el canvi climàtic a Barcelona

El proper 9 de novembre es donaran a conèixer els estudis realitzats per redactar el Pla Clima de Barcelona, es visibilitzarà la recerca climàtica de la ciutat, i es crearà un espai de debat entre l'Acadèmia i l’Ajuntament. 

En el marc del cicle "Dies pel Clima", s'organitza aquesta jornada que tindrà lloc el proper dia 9 de novembre a la Sala Auditori, Barcelona Activa. c/ Llacuna 162. des de les 9 h  fins les 14.30h.

Els objectius són els següents:

  • Donar a conèixer tots els estudis que s’han realitzat per redactar el Pla Clima de Barcelona
  • Visibilitzar la recerca climàtica que es duu a terme a la ciutat
  • Crear un espai de debat entre l’acadèmia i l’Ajuntament on compartir reptes, projectes i fer sinèrgies i per identificar quina recerca pot ser la més útil per la ciutat.


JORNADA CIENTÍFICA SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC A BARCELONA
Divendres, 9 de novembre a la Sala Auditori, Barcelona Activa


PROGRAMA

9:00h. Introducció. Frederic Ximeno, Comissionat d’Ecologia Urbana.

9:30h. TAULA 1. Calor i més. Com afecta el canvi climàtic a la salut. Amb la participació de Jessica Amaro (SMC, Servei Meteorològic de Catalunya), Joan Ballester (ISGLOBAL) i Tomàs Montalvo (ASPB, Agència de Salut Pública de Barcelona) i moderada per Anna Gómez (ASPB).

10:30h. TAULA 2. Verd i biodiversitat. Canvis en l’entorn natural. Amb la participació de Marc Montlleó (Barcelona Regional), Joan Pino (CREAF, Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) i Sergi Herrando (ICO, Institut Català d'Ornitologia) i moderat per Margarita Parès (Ajuntament de Barcelona).

11:30h. PAUSA CAFÈ

12:00h. TAULA 3. Aigua i energia. Riscos en el funcionament de la ciutat. Amb la participació de Gustavo Rodríguez (BR), Gemma Conde (BR) i Alejandro Ortiz (BCASA) i moderat per Amaia Celaya (UN-HABITAT).

13:00h. DEBAT OBERT. Conversa sobre recerca i gestió de la ciutat.

14:30h. Cloenda.


> Inscripcions
> Més informació

> Programa (pdf)