Nous membres de la xarxa B+S

La xarxa Barcelona + Sostenible dóna la benvinguda a 3 organitzacions que se sumen a treballar per a la millora de la sostenibilitat de la ciutat.


 

 

 

 

 

 

MataAlta Studio

Estudi que té per objectiu naturalitzar les ciutats re-introduint espais vius sobre el que ja està construït. Actualment treballen en el disseny, direcció i construcció d'una coberta verda re-naturalitzada a l'edifici històric "Casa d'en Xifré a la Ciutat Vella de Barcelona". El projecte "Els terrats d'en Xifré" convertirà 3000 m2 de coberta dels 10 edificis de l'illa en un espai que combini el foment de la biodiversitat amb el relax i el gaudir dels veïns de l'illa. El projecte va ser guardonat amb el premi de disseny de cobertes verdes de l'Ajuntament de Barcelona. En l'actualitat es troba en la fase de redacció executiva i es preveu el començament de la construcció a finals de l'any 2018.

 

 

Som Natura

La missió de Som Natura és impulsar iniciatives pràctiques per estar connectats amb la natura, vivint a la ciutat. El projecte principal és “El camí més verd”, un mapa col·laboratiu, també una app, que permet trobar l’itinerari més verd, en els nostres desplaçaments diaris per la ciutat (és a dir, fomentar la mobilitat a peu i aprofitar-la com una oportunitat per estar en contacte amb la natura, seguint la ruta més verda segons el nostre origen i destí). S'està iniciant una prova pilot per fer un camí escolar verd "Caminem pel verd fins a l'escola", per reverdir de forma col·lectiva un dels itineraris que fan a peu l'alumnat de l’Orlandai per arribar fins a l’escola, per oferir-los els beneficis que el verd té per al seu benestar.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urbonera: la abonera urbana

La missió d'Urbonera és desenvolupar sistemes eficients i pràctics per a la transformació dels residus orgànics en compost. La visió d'Urbonera és transformar la manera que les persones veuen i es relacionen amb les restes orgàniques. Urbonera és el Vermicompostador urbà més eficient i respirable del mercat produït localment per dones en risc d’exclusió. Per saber més sobre Urbonera i el vermicompostatge, podeu visitar el seu Canal de Youtube.