Impliqueu-vos en la prevenció dels residus

Arriba la desena edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus del 17 al 25 de novembre, amb accions de sensibilització a tot Europa. Teniu fins el 4 de novembre per inscriure-us i organitzar la vostra iniciativa per celebrar aquesta efemèride.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra, cada any, la darrera setmana de novembre amb activitats per mostrar estratègies en prevenció de residus. Hi participen centres educatius, administracions, associacions i empreses de més de 40 regions i estats d’Europa.

L’Agència de Residus de Catalunya, hi participa en qualitat de coordinadora a Catalunya. Gràcies al suport de la Comissió Europea, la Setmana va néixer i continua com un projecte de tres anys per segona vegada. A més, el 2015 comptar amb l’alt patrocini del Parlament Europeu. Aquest projecte té com a objectiu generar sensibilitat envers la prevenció de residus amb el foment d’accions de comunicació adreçades a la ciutadania, a les empreses, a les institucions públiques i a les institucions escolars, entre d’altres.

Per què participar ?

És una oportunitat única per valoritzar les iniciatives existents o iniciar una nova acció de llarg termini per reduir els residus. Així mateix, la Setmana pretén donar visibilitat a aquelles empreses i institucions que adquireixen un compromís ambiental per prevenir els residus en l’àmbit català i europeu. Aquesta visibilitat s’accentua gràcies a la participació de l’empresa en un esdeveniment comú europeu i simultani en 40 regions de 34 països, a més a més de rebre el suport de la Comissió Europea.


Quines accions es poden organitzar?

Les organitzacions que decideixin participar en la X Setmana Europea de la Prevenció de Residus hauran d’organitzar una acció entre el 17 i 25 de novembre d’enguany. Aquesta acció pot adoptar diverses formes: des d’un projecte de gestió interna per reduir un flux de residus (paper, envasos, aliments...) fins a la presentació de la concepció d’un producte eco-dissenyat, un estand d’informació, una jornada de portes obertes, una exposició, la presentació d’una publicació, un taller, un concurs d’idees per motivar els treballadors, un tast d’aigües o bé sumar-se a quantificar la prevenció de residus amb les accions comunes (de prevenció de residus de paper, prevenció del malbaratament alimentar, prevenció de l’excés d’envasos i promoció de la reparació i reutilització).

Quins recursos s’ofereixen?

El projecte ha creat un set d’eines específiques per a empreses de cara a promoure actuacions tan a nivell intern (treballadors) com a nivell extern (proveïdors, clients...) per tal de reduir residus.

> Recursos per a empreses, associacions, administracions, centres educatius i ciutadania

 

  VÍDEO RESUM 2017

Let's Clean Up Europa 2017: Vídeo resum

 

Enllaços relacionats:

> Fulletó de participació a la Setmana per empreses
> Material comunicatiu
> Catàleg d’accions de prevenció