Les recomanacions del mes

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental ha adquirit noves publicacions i un documental sobre jardins verticals, canvi climàtic i originals propostes per a ser més sostenibles.

 


La Gran encrucijada: sobre la crisis ecosocial y el cambio de ciclo histórico / Fernando Prats, Yayo Herrero y Alicia Torrego. 2a edición. Madrid: Libros en Acción, 2017.

Les autores aborden una sèrie d’anàlisis centrades en la generació de propostes de canvi de fons en relació als principals desafiaments ecosocials actuals. Reclamen un cicle d’excepció i emergència per aconseguir certes transformacions clau a mitjans de segle i apunten propostes per configurar les bases d’una Estratègia-País més democràtica, justa i sostenible. Adverteixen també sobre la previsible resistència d’elits econòmiques i polítiques enfront de canvis de lògiques, de prioritats i d’iniciatives constituents que propugnen profunditzar en el poder democràtic de les majories. Al final de l’obra es recull una sèrie d’articles de membres del Foro Transiciones que aborden diverses visions i temes sobre les transicions.     

Aquest divendres, 19 d'octubre a les 17.30 a l'Institut Mendéndez y Pelayo es realitzarà la xerrada organitzada per Escoles+Sostenibles "Com educar amb mirada socioambiental" amb Yayo Herrero. + info i inscripcions

 Cómo construir un jardín vertical: ideas para pequeños jardines, balcones y terrazas / Martin Staffler. Barcelona: Editorial Gustavo Gili, 2017.

Estàs pensant en crear un petit jardí al teu balcó o terrassa? Aquest manual et donarà idees per crear senzills projectes de jardineria vertical pas a pas. Inclou informació sobre tècniques i materials per la creació de jardins amb palès, ampolles de plàstic, llaunes, canonades, bosses, etc., i també idees sobre diferents tipologies de plantes que pots seleccionar segons les teves preferències. Hi apareix un capítol amb una selecció descriptiva de les millors plantes per jardins verticals.

 

 

Stop al canvi climàtic: com podem ser més sostenibles?
/ Francesc Mauri. Valls: Cossetània Edicions, 2016.

Aquest mediàtic autor ens explica com a la feina, la llar, les comunitats de veïns i amb el transport podem contribuir a la lluita contra l’alteració del clima causada per l’activitat humana. També se’ns mostren exemples de bones pràctiques ambientals que s’estan portant a terme en l’actualitat a diferents organitzacions catalanes.

               

 

 

 
Cortina de fum sobre el canvi climàtic
: la creuada per negar l'escalfament global
/ James Hoggan, Richard Littlemore. Barcelona: Librooks, 2015.

Lectura que documenta i exposa les estratègies, tàctiques i personatges que s’amaguen rere la falsa controvèrsia al voltant del canvi climàtic. Denuncia la tergiversació de la informació (i la desinformació) com a arma d’un crim contra el planeta i les generacions futures.

 

 

 

     

Mañana: un nuevo mundo está en marcha / un film de Cyril Dion y Mélanie Laurent. Madrid: Karma, 2016. 1 DVD  (116 min) : color, so ; 12 cm.

Documental transformador que mostra propostes per a superar la crisi socioecològica actual. Els cineastes Cyril Dion y Mélanie Laurent, alertats per un estudi publicat en 2012 a la revista Nature en el qual s’anunciava la possible desaparició de part de la humanitat d’aquí a 2100, van iniciar la seva pròpia investigació en deu països per esbrinar si havia esperances de que aquest fet no fos realitat gràcies a les iniciatives de les persones per a revertir aquesta situació. El documental se centra en cinc aspectes clau en els que la humanitat s’ha de reinventar: l’agricultura, l’energia, l’economia, la democràcia i l’educació.       

Aquests recursos estan disponibles en prèstec al Servei de Documentació d'Educació Ambiental. Demaneu-los a: documentacioambiental@bcn.cat o bé al 93 256 25 92. 
Web Servei de Documentació d'Educació Ambiental