Primeres trobades dels grups de treball

Ja s’han realitzat les primeres sessions dels tres grups de treball: verd i biodiversitat, residus i energia i canvi climàtic i s’han començat a definir objectius i línies d’acció.


El passat mes de juliol es va iniciar el procés de creació dels grups de treball de Barcelona + Sostenible amb l'objectiu de donar continuitat als reptes de la Convenció 2018. Durant els últims dos mesos s'han realitzat les primeres trobades dels grups de treball amb una alta participació en tots ells. A continuació relatem breument els acords més importants d'aquestes sessions que han estat emplaçades a la Fàbrica del Sol.
 

 

 

 

 

 

Grup de treball de residus
27 de setembre

En la primera sessió del grup de treball es van trobar 28 persones, representants de les entitats membres de la xarxa. En trets generals va quedar definit que el treball del grup s’orientarà cap a la prevenció de residus i el Residu Zero i es treballarà en dues comissions:

  • Comunicació.
  • Grup de pressió política/influència en polítiques municipals.

Hi haurà una referent de l’Ajuntament i una tècnica de la Secretaria B+S a cada comissió. Per tal de recollir i compartir informació així com altres documents d’interès i que estigui disponible per a les persones participants, es crearà un espai compartit a Google Drive.  El grup es trobarà un cop al mes i la propera trobada serà el 24 d’octubre.

 

Grup de treball d’energia i canvi climàtic
4 d’octubre

Pel que fa a aquest grup de treball, a la primera sessió va reunir 29 persones de 24 entitats diferents. Durant la primera part de la jornada es va decidir entomar el que s’havia recollit durant l’anterior sessió del 10 de juliol, i seguir amb els mateixos propòsits: passar a l’acció desenvolupant un projecte concret o incentivar un projecte vinculat a una prova pilot i promoure una acció comunicativa per tal d’apoderar la ciutadania. Partint d’aquests objectius i tenint una comunicació oberta, es va acordar fer una pluja d’idees per fer aflorar el contingut i àmbit que interessa treballar, i concretar una idea de projecte.

Els projectes més comentats van ser:

  • Gestió energètica comunitària i autoconsum compartit (comunitat veïnals)
  • Prova pilot (refugi climàtic)
  • Repte Climathon

Han quedat definits 2 eixos de treball pel grup:

  • Energia: gestió energètica comunitària holística.
  • Canvi climàtic: refugis climàtics. El paper del grup de treball en aquest eix complementaria l’estratègia i la feina que està duent a terme l’equip de l’Ajuntament.

Amb 3 abordatges cadascun:

  • Conceptualització
  • Prova pilot
  • Comunicació i divulgació

Com a proper pas es decideix que el grup es trobarà un cop al mes i que la propera trobada es farà a principis de novembre.

 

Grup de treball de verd i biodiversitat
18 de setembreEl resum de la sessió del grup de treball de verd i biodiversitat es va publicar al butlletí Info 232.

> Podeu consultar la crònica a la notícia del butlletí

 

Enllaços relacionats:

> Tota la informació dels Reptes per al 2022
> Notícia "B+S constitueix tres nous grups de treball"
> Notícia “Posem rumb a la xarxa B+S”