Reconeixement a iniciatives de sostenibilitat

L’Ajuntament de Barcelona rep el Premi #Rezero per l’eliminació de gots de plàstic d’un sol ús a les guinguetes de platges i l'Associació de Comerciants i Empreses de Trinitat Nova, membre de B+S, obté el reconeixement 'Win-Win' de la Universitat Abat Oliva CEU.

Aquest novembre la xarxa Barcelona+Sostenible i l’Ajuntament de Barcelona estan d’enhorabona. Per una banda, la Fundació Prevenció de Residus (Rezero), membre de la xarxa B+S, ha guardonat l’Ajuntament per la mesura, emmarcada en l’Estratègia Residu Zero municipal, que respon a una millora en les actuacions per promoure la reducció de la generació de residus

L’Ajuntament de Barcelona ha rebut el premi #Rezero en la categoria d’Administració Local per la iniciativa de reducció de gots d’un sol ús a les guinguetes de les platges de Barcelona. Amb aquesta mesura i la seva aplicació també a les festes majors, s’han estalviat uns 500.000 gots d’un sol ús que no han anat a les escombraries.

L’entitat Rezero posa el focus en la prevenció de residus i amb aquesta 1a Edició dels Premis Anuals #Rezero, ha volgut compartir i donar visibilitat a experiències o locals que ajuden a avançar cap a la prevenció i el consum responsable. Segons els membres del jurat: “Els elements reutilitzables com els gots i tota mena de vaixella són claus per reduir l’impacte dels productes d’un sol ús, especialment en un entorn com les platges de la ciutat de Barcelona que reben diàriament una gran pressió de visitants”. El Premi l’ha recollit Carles Vázquez, director de Neteja i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Barcelona.

> Notícia completa 

 

Per altra banda, l’Associació del Comerç i les Empreses de Trinitat Nova, de la qual forma part el Mercat de la Trinitat Nova, ha rebut el ‘Reconeixement Win-Win’ a les empreses en la categoria de ‘valors socials’, un premi que concedeix la Universitat Abat Oliba CEU.

El jurat dels reconeixements, integrat per alumnes del Màster de Gestió i Comunicació d’Economia Solidària de la Universitat Abat Oliba CEU, va valorar el treball exercit per l’Associació de Comerciants en tres àmbits: la defensa de la igualtat de gènere, fomentar hàbits de vida saludables i donar suport a la formació dels joves de Trinitat Nova a través de beques.

En aquest sentit, des de l’Associació s’han desenvolupat diferents programes i activitats que treballen aquestes àrees. Pel que fa a la defensa de la igualtat de gènere, destaca la caminada anual contra la violència de gènere, que s’organitza des de la creació de l’Associació en 2014 o la col·laboració amb l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns -Culturals de Catalunya per fer un homenatge a dones artistes que van tenir dificultats per expressar el seu art en una altra època. A aquestes accions s’afegeix la campanya contra la violència de gènere ‘Digues No’, que va comptar amb la participació d’institucions i professionals del món del cinema.

> Notícia completa