Entrevista: Casio

Butlletí: 

“És essencial que des de l’empresa privada també se li doni prioritat a la sostenibilitat”. Eloy Bernal, responsable de la divisió educativa de Casio Espanya.

A què es dedica la teva entitat?

Casio és una empresa de fabricació de rellotges, calculadores, ecoprojectors i altres aparells electrònics. Vam entrar a formar part de la xarxa B+S perquè els nostres productes estan encaminats cap a l’harmonia amb la natura i el reciclatge i, entre d’altres, donem suport a l’educació en sostenibilitat a les escoles.

Què fa la teva empresa en l'àmbit de la sostenibilitat?

Actualment Casio té diversos projectes en marxa. Al ser un fabricant, l’empresa compta amb dos plans de reducció d’emissions de CO2 durant la producció, un per 2030 i un altre per 2050, que ha estat guardonat amb premis internacionals. A més, també comptem amb certificacions sostenibles, com per exemple la innovació sostenible sense obsolescència programada.

Quin valor aporteu a la societat des de la vostra empresa?

Des del món de l’empresa i en especial des de la nostra comunicació, intentem fer difusió de valors com la sostenibilitat. Volem aportar el nostre granet de sorra, crear contingut de valor, educatiu. Així, elaborem també material educatiu sobre canvi climàtic, economia circular i eficiència energètica. És essencial que des de l’empresa privada també se li doni prioritat a la sostenibilitat. A més, aquest 2019 estrenarem un projecte per donar visibilitat a les dones en l’àmbit de la ciència, ja que tradicionalment no n’ha tingut.

Has treballat en col·laboració amb altres membres de la xarxa B+S?

Sí. Per exemple, hem fet un projecte amb Bridepalla, membre de la xarxa. A tots els nens i nenes que desenvolupen els itineraris sostenibles que proposem, els hi donem unes targetetes plantables de les que sortiran flors. Tanquem el cicle: el paper surt de l’arbre i, a la vegada, d’un paper neixen unes plantes. És increïble com això els fa recordar tot el coneixement que han après amb els tallers sobre sostenibilitat.

Què és el que et fa sentir més orgullós de la teva feina?

El fet que des del món de l’empresa privada, que tradicionalment està enfocada a la venta i als objectius, estem posant en marxa projectes sostenibles i d’igualtat de gènere. Les iniciatives que realitzem funcionen i això ens dona credibilitat com a empresa.

Quins tres objectes t’emportaries a una illa deserta?

Un teclat a piles, un projector amb memòria interna i una bicicleta. Amb la bicicleta li donaria energia al teclat i al projector, i així podria veure pel·lícules i tocar el piano.