Noves accions dels membres de la xarxa

Butlletí: 

Un total de 7 integrants de la xarxa Barcelona + Sostenible fan públics els seus Plans d'Acció i les seves Bones Pràctiques per la sostenibilitat. Animeu-vos a compartir la vostra tasca!Bona Pràctica: Associació Catalana Promotora de la Certificació forestal PEFC Catalunya

Des de l'associació realitzen formacions amb l’objectiu de formar a les empreses que proveeixen mobles i que es certifiquen en la Cadena de Custòdia PEFC, per traslladar la necessitat de garantir un origen dels productes forestals en Gestió Forestal Sostenible, així com garantir la traçabilitat dels productes fins al consumidor final.

> Consulta la Bona Pràctica

 
Bona Pràctica: distribució ecològica de productes ecològics, de A Granel, SCCL

Acció destinada a fer més eficient la distribució dels productes de neteja ecològics comercialitzats per A Granel online. Els productes són adquirits en línia i desprès es recullen en un punt de recollida. Això permet reduir la generació d’emissions i costos de transport, a més de possibilitar el retorn d’envasos buits per a la seva reutilització posterior.

> Consulta la Bona Pràctica


 Bona Pràctica: la taca d'oli, de LA FÀBRICA@ COOP

Pla d’ocupació per a persones en risc d’exclusió de l’eix Besòs, 8 persones s'estan formant en economia circular: aprenen sobre reciclatge, a transformar els residus orgànics d’una llar en compost per horts urbans i a crear sabó a partir de l’oli usat.

> Consulta la Bona Pràctica
 

 

Bona Pràctica: Jornades Renaturalització d'Espais Educatius, Permacultura i Educació, de El globus vermell

Renaturalització d’Espais Educatius: Permacultura i Educació, jornades que emmarquen en un mateix escenari a professionals del sector de l’educació i la pedagogia amb biòlegs, permacultors, arquitectes i bioconstructors, apropant a les comunitats educatives exemples i projectes en funcionament per tal que serveixin de guia en la transformació dels nostres centres escolars i sistemes pedagògics vers un sistema educatiu avançat.

> Consulta Bona Pràctica 
Pla d’Acció: Companyia de les Filles de la Caritat, Llar de Pau

El nou Pla d'Acció de la Companyia de les Filles de la Caritat, Llar de Pau, contempla continuar amb dues de les accions que ja s'estan desenvolupant al centre dins de la seva activitat principal: l'espai d'acollida i capacitació i l'hort urbà que gestiona l'organització. A més a més, des d'octubre del 2018 tenen lloc trobades de sensibilització i ajuda mútua amb l'Escola Lexia per compatir activitats (hort urbà- tallers de manualitats) i propiciar el contacte i col·laboració dels dos col·lectius.

> Consulta el Pla d’Acció
 

Bona Pràctica: Disseny i execució del Jardí Terapèutic a l'Hospital de la Creu i Sant Pau de Barcelona, de GADIC

Disseny i execució del Jardí Terapèutic a l'Hospital de la Creu i Sant Pau de Barcelona. Construcció d´un jardí terapèutic a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau amb l’objectiu de crear un espai natural a l'àrea en desús situada entre els blocs del nou Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i urbanitzar aquest espai amb criteris d’Entorn Naturalitzat, convertint-se així en un àrea on poder realitzar diferents teràpies; consolidar un entorn natural sostenible, refugi per a la biodiversitat i; implantar un jardí integrador. La vegetació i els materials utilitzats fusionaran la tradició constructiva del Recinte Modernista amb la modernitat del nou hospital, fent que el conjunt es consolidi.

> Consulta la Bona Pràctica


Pla d’Acció: Re-Pera Esdeveniments Exclusivament Ecològics

Aquesta entitat publica el seu primer Pla d'Acció per a consolidar el seu projecte d'organització d'esdeveniments sostenibles i ho fa amb noves actuacions que tenen la sostenibilitat i l'ecologia com a denominador comú. Re-Pera vol promoure i divulgar la filosofia ecològica i la cura del medi ambient a través d'esdeveniments en els quals es té cura de cada detall i del seu impacte sobre la consciència envers la sostenibilitat.

> Consulta el Pla d’Acció

Enllaços relacionats:

> Com puc presentar un Pla d’Acció o una Bona Pràctica?
> Preguntes Més Freqüents sobre els Plans d’Acció i les Bones Pràctiques
> Cercador de Plans d’Acció