Participa a Let’s Clean up Europe!

Butlletí: 

Fins el 31 de març es poden presentar propostes d’accions de neteja d'espais naturals emmarcades en el voluntariat europeu Let's Clean Up Europe, que se celebrarà del 10 al 12 de maig.

La sisena edició del voluntariat ambiental Let’s Clean Up Europe arriba a Barcelona del 10 al 12 de maig. Entitats, centres educatius, empreses, associacions i organitzacions de tot tipus poden presentar una proposta d’acció de neteja fins el 31 de març, per tal que la ciutadania hi pugui participar.

Aquest projecte internacional consisteix en realitzar una acció comuna arreu d’Europa amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la quantitat de residus abocats a la natura i promoure accions de recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Durant la darrera edició, a Catalunya es van organitzar 275 accions de neteja a espais naturals. Un cop es tanqui el període d’inscripció d’activitats, el diumenge 31 de març, es presentarà l’agenda d’activitats on consultar les accions de neteja proposades.

En el marc del Let's Clean Up Europe, l’Ultra Clean Marathon, que farà una volta circular a Catalunya en diverses etapes durant el 5 i l’11 de maig, és un dels esdeveniments alineats amb l’acció voluntària de recollida de residus i en la qual també podeu organitzar les vostres activitats de neteja. Aquesta cursa transcorre en indrets d’alt valor paisatgístic i natural de Catalunya i combina tres modalitats: etapes de córrer, etapes en bici i en caiac. A més, una part del recorregut es destinarà a recollir residus abocats a la natura, pel que no és només es tracta d’un esdeveniment on millorar la salut física sinó que també es consciencia la ciutadania sobre l’impacte ambiental de la conducta humana.


Enllaços relacionats:

> Formulari per inscriure les activitats al Let's Clean Up Europe i la Ultra Clean Marathon
> PDF explicatiu en anglès
> Eines de comunicació oficials