Premis Ciutat de Barcelona 2018

Butlletí: 

La Borda de LaCol, membre de la xarxa B+S, guanya el premi Ciutat de Barcelona 2018 en la categoria Arquitectura i Urbanisme gràcies a l’alt grau de sostenibilitat i eficiència energètica dels seus projectes.

Els Premis Ciutat de Barcelona, que enguany celebren la seva 18a edició, són un reconeixement a la creació, la investigació i la producció realitzades a la ciutat per persones creadores, col·lectius, institucions o organitzacions barcelonines.

El projecte premiat en la categoria Arquitectura i Urbanisme ha estat la Cooperativa d'Arquitectes LaCol, membre de la xarxa B+S, pel projecte Cooperativa d’habitatge La Borda, en el qual van participar: Arnau Andrés, Eliseu Arrufat, Ari Artigas, Carles Baiges, Anna Clemente, Lali Daví, Cristina Gamboa, Ernest Garriga, Mirko Gegundez, Laura Lluch, Lluc Hernàndez, Pol Massoni, Jordi Miró i Núria Vila. N’han format part  Mauro De Carlo, Santi Facet, Ignacia Bascuñán, Albert Garriga, Albert Esteva i Juan Antonio Membrive.

El jurat ha valorat l’alta qualitat arquitectònica del projecte fruit d’un procés de decisions col·lectiu que planteja una alternativa efectiva a les lògiques imperants del mercat. Els aspectes més destacats d’aquest projecte arquitectònic són l’arriscada formalització de l’espai comú, generós i versàtil; l’alt grau de sostenibilitat i eficiència energètica assolits i la qualitat d’uns habitatges, superior a l’estàndard habitual.

La Borda és un projecte pioner resultat de l'esforç de la comunitat de Can Batlló, que fa set anys va creure en la necessitat de crear una alternativa d'accés a l'habitatge. Els socis i sòcies habitants han estat un agent clau en repensar la manera d'habitar i poder fer realitat aquesta petita utopia

 

Enllaços relacionats:

> Notícia Betvé "Premis Ciutat de Barcelona 2018: tots els guardonats"
> Notícia web LaCol La Borda de Lacol, premi Ciutat de Barcelona 2018