Setmana de la Natura 2019

Butlletí: 

Fins al dia 15 de maig, les organitzacions poden inscriure activitats emmarcades en la Setmana de la Natura, una iniciativa gràcies a la qual s’oferirà a la ciutadania una setmana plena d’activitats sobre la conservació de la natura i el medi ambient.

La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) que se celebrarà de l’1 al 9 de juny en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient. Amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de tenir cura del medi ambient, les organitzacions de Catalunya tenen l’oportunitat d’organitzar diverses activitats, que es poden inscriure al web fins al 15 de maig.

Les entitats sense ànim de lucre i qualsevol altre col·lectiu poden organitzar una activitat (sortides guiades, tallers, xerrades, activitats de voluntariat....) per a la Setmana de la Natura que encaixi amb l’objectiu de la campanya. A més, les organitzacions que publiquin una activitat rebran gratuïtament uns braçalets solidaris perquè reparteixin entre els participants de l’activitat, tot ajudant a promoure la Setmana de la Natura.

Quines són les novetats de l’edició del 2019?

  • Coneixement sobre les espècies invasores: com a segona causa de pèrdua de biodiversitat al món, les espècies invasores suposen actualment un perill. Per això, a la Setmana de la Natura s’oferiran xerrades i experiències de voluntariat relacionades amb aquest àmbit.
  • Festes de la natura: el diumenge 9 de juny, s’organitzaran de forma simultània 5 actes centrals entorn el voluntariat ambiental, per tal d’incentivar a tothom a vincular-se amb les entitats ambientals més properes.
  • Concurs “Llegeix Natura”: Els diferents serveis de lectura pública de Catalunya organitzaran activitats per animar les persones usuàries a llegir o consultar el fons ambiental documental. Recorda que també pots consultar i visitar el Servei de Documentació d’Educació Ambiental.