Comença la campanya del balanç Social 2019

Butlletí: 

S’obre una nova edició per fer el Balanç Social, una eina que ajuda a les organitzacions a rendir comptes sobre el seu impacte social, ambiental i el bon govern. I vosaltres, us atreviu a ensenyar el cor? 


Un any més l’eina del Mercat Social, el Balanç Social, inicia la seva campanya primaveral amb l’objectiu de què les organitzacions “ensenyin el cor” i facin un pas més cap a l’economia social i solidària. El Balanç Social és una eina de rendició de comptes i mesura d’impacte social, ambiental i de bon govern. Les organitzacions que el fan poden fer servir els resultats per millorar internament i permet tenir dades agregades dels estàndards ètics de l’Economia Solidària i el Mercat Social. El balanç social avalua de forma sistemàtica, objectiva i periòdica cinc grans característiques de tota empresa o entitat que vulgui ser socialment responsable: la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, el compromís social i la qualitat laboral.

Per a fer-ho, es disposa d’una eina informàtica en línia que dóna accés a un qüestionari general a omplir per part de l’empresa; i també a tres conjunts de qüestionaris que poden respondre anònimament persones treballadores, empreses i/o persones usuàries o clientes i persones voluntàries. Amb tot això s’obté de forma automàtica l’informe de balanç social; el document en què les empreses descriuen i mesuren les seves aportacions socials, laborals, professionals i ecològiques fetes per al llarg d’un exercici.

En l’edició d’enguany s’incorporen diverses novetats: es treballarà conjuntament amb REAS Red de redes per  recollir  les dades de totes les seves xarxes territorials confederades. A més, també es presentarà un nou itinerari, el Balanç Comunitari, a través del qual s’avaluaran 30 projectes de gestió comunitària.


> Consulta totes les novetats del Balanç Social 2019


Des de la Secretaria tècnica de Barcelona+Sostenible estem organitzant una sessió informativa per a les organitzacions de la xarxa B+S que vulgueu conèixer més a fons aquesta eina. Rebreu més detalls de la convocatòria properament.