Entrevista: Som Natura

Butlletí: 

“Hi ha molts projectes que tenen com a missió el bé comú i aquests només té sentit fer-los en col·laboració, no individualment”. Laia Botey, coordinadora de Som natura.

A què es dedica la teva entitat?

Impulsem iniciatives pràctiques per estar en contacte amb la natura vivint a la ciutat.

Com vas conèixer el programa B+S?

Coneixíem l’antiga Agenda 21, de fa molts anys. Ens hem animat a sumar-nos a la xarxa Barcelona+Sostenible pel potencial que té a l’hora de fer sinergies i compartir reptes. Hi ha molts projectes que tenen com a missió el bé comú i aquests només té sentit fer-los en col·laboració, no individualment.

Quin és el principal projecte de la teva organització?

“El camí més verd”. Ens agradaria desenvolupar una app col·laborativa que serveixi per trobar el recorregut amb més natura quan caminem per la ciutat. L’objectiu és, d’una banda, impulsar la mobilitat activa i, de l’altra, aprofitar aquests desplaçaments per estar en contacte amb la natura i afavorir que hi hagi més verd a la ciutat.

La nostra missió és compartir la natura urbana com a bé comú i fer comunitat entorn d’ella. I com que aquest és un projecte gran i de llarg recorregut, hem començat a aterrar-lo, impulsant el “Camí escolar verd”. La idea és oferir de forma comunitària camins amb menys contaminació i més natura als nens i nenes, perquè arribin a l’escola de forma més saludable, a més de segura. Diversos estudis certifiquen que el camí a l’escola és el moment de major exposició a la contaminació i que el contacte amb la natura afavoreix l’aprenentatge dels infants.

Què és et fa sentir més orgullosa de la teva feina?

Creure que treballo pel bé comú.

Quins tres objectes t’emportaries a una illa deserta?

Un llibre sobre la natura, fotografies de gent que m’estimo i un paper i un llapis.