Noves accions dels membres de la xarxa

Butlletí: 

Un total de 17 integrants de la xarxa Barcelona + Sostenible fan públics els seus Plans d'Acció i les seves Bones Pràctiques per la sostenibilitat. Animeu-vos a compartir la vostra tasca!


Bones Pràctiques

Barcelona Serveis Municipals S.A., B:SM

L’economia circular és un dels punts de treball de B:SM. Posant l'esforç en la prevenció de residus, passant d’accions puntuals a procedimentar circuits de reutilització. Han establert una metodologia comuna i transversal dins l'empresa, que els ha permès donar sortida a tots aquells elements que haguessin estat residus.

> Consulta la Bona Pràctica 
 

 

Tallers de reparació d’aparells elèctrics i electrònics de Solidança

Tallers de formació en la reparació d’aparells elèctrics i electrònics, per tal d’allargar-los la vida útil. Es facilita l’atenció d’un tècnic reparador, eines i consells per evitar que s’espatllin. Aquests tallers són oberts a públic adult i gratuïts, realitzant-se sota demanada de Centres Cívics, Casals de Barri i biblioteques municipals en coordinació amb l'Ajuntament de Barcelona.
> Consulta la Bona Pràctica 

 


Parc Sharing App

Parc Sharing és una empresa que ha llançat una App que permet compartir places d'aparcament entre particulars. A curt termini, té impactes positius: la disminució del trànsit d’agitació i de la necessitat de pàrquing al carrer. A llarg termini, la digitalització dels pàrquings particulars permetrà donar segons usos a aquests espais, com per exemple, punts de càrrega elèctrica o punts d’entrega última milla.

> Consulta la Bona Pràctica 

 

 Recollida a domicili de RAEE’s i ferralla d'Alencop Cooperativa

Alencop, cooperativa d’iniciativa social, dedica la seva activitat a la recollida i tractament de residus als entorns urbans amb l'objectiu de garantir les condicions de vida digna d’un col·lectiu en situació de vulnerabilitat. Disposen d'un tricicle elèctric per fer les recollides de manera més sostenible.
> Consulta la Bona Pràctica 

 

 
Campanya i el Premi "Remenja’mmm" REZERO. Fundació Prevenció Residus i Consum Responsable

La campanya Remenja’mmm, impulsada per Rezero i Banc de Recursos, té per objectiu sensibilitzar, tant els consumidors com la indústria de restauració i hostaleria, en la prevenció del malbaratament alimentari tot oferint propostes i accions alternatives per a la seva reducció. La campanya se centra a oferir una solució pràctica (un envàs especialment dissenyat) per recuperar l’excedent que es genera per part dels comensals a les taules dels restaurants. 

> Consulta la Bona Pràctica  

 

 

 

 

ACEFAT AIE

ACEFAT és una Agrupació d’Interès Econòmic, sense afany de lucre. Coordinen i tramiten les obres de serveis de la ciutat de Barcelona, la qualitat urbana d’aquestes obres, i la informació de serveis existents a Catalunya.El 2018 van canviar d'adreça i van organitzar una donació de tot el material i mobiliari entre diverses entitats.

> Consulta la Bona Pràctica  

 

 

Foment de la bicicleta i La Botigueta​ - ECOS SCCL
En col·laboració amb Biciclot van instal·lar un aparcament vertical de bicicletes al local de Casp. Disposa de tres suports que poden utilitzar tant les persones del local de Casp com les externes. Així mateix, disposen de dues bicicletes per utilitzar en els desplaçaments de feina.
A La Botigueta, els usuaris i usuàries dels locals i les persones que els visiten tenen l'oportunitat d'adquirir productes ecològics, de proximitat, de comerç just i queviures fets per altres cooperatives. La Botigueta està gestionada per la cooperativa Quèviure, la primera distribuïdora majorista de consum responsable i membre del grup ECOS.
> Consulta la Bona Pràctica   

 

Nous Plans d'Acció

Asproseat Grup

Pla d'Acció que presenta resultats de les accions portades a terme el 2018 com el canvi a llums LED al Centre Especial de Treball, que a més dels beneficis mediambientals i econòmics, dóna un ambient més càlid i agradable per a les gairebé 200 persones que hi treballen. Asproseat Grup incorpora al Pla la renovació de la flota de vehicles per reduir les emissions de CO2 en la mobilitat generada en l’execució de les tasques dels serveis oferts per l'entitat.
> Consulta el Pla d'Acció 

 


Coll Amunt!

Coll Amunt! és una associació de comerciants creada a finals de 2018. El primer Pla d'Acció d'aquesta entitat presenta com a principal punt de partida els seus valors, els quals són:
- Sostenibilitat: viuen en un barri on aquest és un valor que defensen les entitats i ells també hi creuen.
- Transparència: informació clara de totes les activitats i projectes per tots els interlocutors de l’associació.
- Interconnexió: teixeixen xarxa i crearan vincles entre les persones, les entitats, els projectes i les campanyes.
I així queden recollits a la marca de la seva associació: FEM VIDA AL BARRI.
També cal assenyalar que els seus reptes davant les característiques del barri del Coll tenen molt a veure amb les activitats que poden vehicular des d’aquest Pla d’Acció.

> Consulta el Pla d'Acció

 Plans d'acció amb continuïtat (ja han presentat el Pla d'Acció amb anterioritat)
 

> Ecoinstitut

> Barcelona Restaurants Sostenibles 2019

> Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona

> Comerciants de La Rambleta

> Comerç i les Empreses de Trinitat Nova

> Comerciants del Passeig Valldaura

> Comerciants del Turó de la Peira

> Comerciants de Zona Nord

> Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques

> Gremi de Flequers de Barcelona

> Gremi de Floristes 2019

> Gremi d’Hotels de Barcelona

> Gremi de Serrallers de Catalunya

> Gremi de Pastisseria de Barcelona

> Institut de Ciències del Mar (Consell Superior d'Investigacions Científiques)