Recursos sobre biodiversitat urbana

Butlletí: 

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental recomana el “Banc de dades de biodiversitat”, el plànol “Jardins d’interiors d’illa de l’Eixample” i el “Canon de Belloch: catálogo razonado de arbolado urbano”, en commemoració del Dia Mundial de la Biodiversitat que se celebra el 22 de maig.


Banc de dades de biodiversitat [en línia]Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Territori i Sostenibilitat; Universitat de Barcelona,  2019.

Disponible a: http://biodiver.bio.ub.es/biocat/index.jsp

 Temàtiques: diversitat biològica, Catalunya, bases de dades en línia 

Base de dades que recopila informació sobre la biodiversitat de Catalunya. Es desenvolupa mitjançant la informatització de citacions disponibles de les espècies que es fan al territori català. Es complementa amb altres tipus de dades com són: biologia, distribució, ecologia, etc. Aquests coneixements permetran veure el seu estat de conservació, i els graus d’amenaça, raresa, endemicitat, etc.

 

 


Jardins interiors d'illa de l'Eixample, Barcelona [en línia]


Barcelona: El globus vermell, 2018.

Disponible a: https://elglobusvermell.org/wp-content/uploads/2019/03/jardins-eixample-cat_web-compressed.pdf.

 Temàtiques: jardins, guies, Barcelona. Districte 2 - Eixample 

Resultat d’un projecte realitzat per l’entitat El Globus Vermell, membre de la xarxa B+S. Aquest plànol-guia descriu l’evolució del verd urbà a la trama de l’Eixample i explica cada un dels noms dels jardins d’interiors d’illa del districte. Disponible en paper al Servei de Documentació d'Educació Ambiental.

 

 

 

Canon de Belloch: catálogo razonado de arbolado urbano

Josep M. Palau, Carla Garcia, Frederic Ximeno, Ramon Folch

Barcelona: Ediciones de Belloch, 2015.

 Temàtiques: arbres en les ciutats, manuals i guies 

Obra que recull criteris raonats sobre quines poden ser les millors eleccions en arboricultura urbana per al seu ús, maximitzant els serveis i funcionalitats dels espais verds urbans i obtenint els millors resultats en les alineacions arbòries dels  carrers. 

Disponible en prèstec al Servei de Documentació d'Educació Ambiental. Contacte: documentacioambiental@bcn.cat · 93 256 25 92. Passeig Salvat Papasseit,1 (La Fàbrica del Sol)