El Recinte Modernista de Sant Pau celebra la sostenibilitat

Butlletí: 

El Recinte Modernista de Sant Pau, membre de la xarxa Barcelona+Sostenible, s’afegeix a la Setmana Europea de la Sostenibilitat amb l’organització el 2 de juny de diverses activitats i jocs per treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.
 

Diumenge 2 de juny, de 9.30 a 14.30 h, el Recinte Modernista de Sant Pau s’omple de propostes per a tots els públics organitzades amb la col·laboració de les entitats residents a Sant Pau, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Turisme de Barcelona. L’Agència Catalana de l’Aigua donarà la benvinguda als visitants amb una exposició a la Sala Hipòstila.

Els espais exteriors concentraran bona part de les activitats lúdiques. A la zona sud del jardí s’instal·larà un espai informatiu de Turisme de Barcelona sobre turisme sostenible i La nevera de profit, un espectacle de màgia amb el qual l’Agència de Residus de Catalunya ens vol fer reflexionar sobre el malbaratament d’aliments. D’altra banda, davant de l’antiga Casa d’Operacions es podrà interactuar amb Fem una ciutat sostenible, un joc de peces gegants que ens permetrà construir una ciutat respectuosa amb el medi ambient. A més, molt a prop del Convent, l’Agència Catalana de l’Aigua instal·larà La roda de l’aigua, un joc sobre els usos i el consum responsable d’aquest important recurs.

Les organitzacions residents també s’han afegit a la programació. Al Pavelló de Sant Leopold, l’Institut Forestal Europeu i ONU-Habitat permetran accedir als seus espais, on es projectaran diversos vídeos divulgatius i hi haurà activitats sobre la resiliència urbana i la gestió responsable de l’aigua. També es podrà visitar part del Pavelló de la Mercè, on l’OMS i SCP/RAC explicaran quins projectes desenvolupen. A més, a l’interior de la Casa d’Operacions, Banco Farmacéutico desenvoluparà una campanya contra la pobresa farmacèutica i BIPP Hub difondrà els seus principals projectes en l’àmbit de les polítiques públiques internacionals.

El recorregut finalitzarà al Pavelló de l’Administració. A la Sala Pau Gil es podrà visionar un audiovisual sobre les mesures d’estalvi energètic i eficiència que aplica a diari el Recinte Modernista des de la seva restauració, mentre que a la Sala Cambó una projecció del CADS reflexionarà sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

+ INFO (pdf)

Font: article "Sant Pau és sostenible" al web