Processos participatius de sostenibilitat

Butlletí: 

El 6 de juny s’inicia el procés participatiu de l’Agenda Urbana de Catalunya en un acte en què es parlarà d’economia verda, el cicle de l’aigua i l’energia sostenible. El Pla Litoral tanca el seu el 13 de juny amb la celebració d'una jornada de cloenda. 

PROCÉS PARTICIPATIU DE L'AGENDA URBANA DE CATALUNYA

L’Ajuntament de Barcelona participa en l’Agenda Urbana de Catalunya, constituïda com a marc estratègic per al disseny de les polítiques públiques de la Catalunya urbana de les properes dècades. L’Agenda, que s’elaborarà amb una visió integrada i multidisciplinar,  ha de donar resposta als reptes i oportunitats que generen les zones urbanes. L’elaboració de l’Agenda requereix tant dels coneixement tècnic d’especialistes, investigadors i personal de les administracions, com de les aportacions de la ciutadania i la societat civil.

La setmana vinent s’inicia el procés participatiu. Per a  la primera fase, que és la de diagnosi, s’han programat 6 sessions de treball que es faran entre el 6 de juny i el 31 de juliol. Trobareu tota la informació, així com la possibilitat de participar en línia al web http://agendaurbanacatalunya.cat/. Les aportacions presencials i digitals seran valorades i/o  incorporades en la diagnosi. En la segona fase el debat se centrarà en les mesures i plans d’accions a implementar. 


Primera sessió de treball: processos metabòlics

Data: dijous, 6 de juny de 9 a 18.30 h
Lloc: Espai Bital (L’Hospitalet de Llobregat), 6/06/19
Temàtiques: Economia verda i circular, cicle de l’aigua, energia sostenible

+ INFO sobre el procés i el programa de la sessió
> Consulteu la resta de les sessions participatives fins el 31 de juliol
> Inscripcions


PROCÉS PARTICIPATIU DEL PLA LITORAL


L’octubre passat, l’Ajuntament de Barcelona va iniciar l’elaboració del Pla estratègic dels espais litorals de la ciutat, un instrument de planificació que pretén ordenar i gestionar els espais urbans del front marítim. El Pla abasta els barris del litoral, els ports, les platges, els equipaments i els espais lliures. Fins ara, mai no s’havia plantejat construir una estratègia conjunta que englobés tots aquests àmbits, que tenen com a comú denominador el seu vincle amb el mar.

En el marc de la jornada “La conquesta del litoral, avui” de l’exposició Barcelona Capital Mediterrània se celebra aquesta jornada en què s’explicarà tot el procés participatiu del Pla Litoral i 4 models de ciutat.

Data: dijous 13 de juny de 2019 de 10 a 14 h.
Lloc: Sala Martí l’Humà del Museu d’Història de Barcelona (Pl. del Rei, 1)

> Inscripcions
> Programa