Entrevista: Carlota Saez

Butlletí: 

“És important que les empreses sàpiguen transmetre els valors de sostenibilitat per vendre el seu producte i créixer de la millor manera possible.” Carlota Saez, Copywriter.
 

A què es dedica la teva organització?

Sóc autònoma, sóc copywriter i escric textos per a vendre sobre tot "online", però també comunicacions en format paper i per a vídeo, àudio, etc. Em dedico a treballar exclusivament per empreses i organitzacions amb valors de sostenibilitat.

Per què ha d’existir una organització com la teva a Barcelona? Quina és la seva aportació?

La paraula “sostenibilitat” està molt gastada a les empreses, és important que sàpiguen transmetre aquests valors correctament per vendre el seu producte i créixer de la millor manera possible. Que expliquin què fan per ser sostenibles. Que concretin. Perquè aquesta és la manera en que es diferencien. Explicant el què i el com, els seus clients els entenen i connecten amb elles.

Quan i com vau conèixer B+S? Què us va fer participar-hi?

Vaig conèixer la xarxa B+S de casualitat, segurament buscant iniciatives de sostenibilitat per internet. El fet de compartir experiències i treballar conjuntament m’encanta, i quan vaig saber sobre aquest projecte de seguida em va enganxar. Per mi Barcelona era el passat, i ara que he tornat m’he sorprès la quantitat de carrils bici que hi ha, us he trobat a vosaltres... i mica en mica m’he tornat a enamorar de la ciutat.

De què et serveix formar-ne part?

És una convicció personal. Sentir que pertanys a un grup que pensa i fa com tu, per mi és important. Sobre tot perquè treballo sola.

Com treballes per ser més sostenible?

A la pràctica a nivell professional, tinc principi de zero paper (no tinc targetes ni tríptics, ni n’agafo dels meus clients. Tot i que molts em miren amb cara rara quan els hi dic que no vull la seva tarja de presentació o el seu tríptic d’informació ) i em moc amb bicicleta. La meva filosofia de vida és consumir el menys possible i ho aplico en tots els àmbits. El laboral també.

Què és el que més t’enorgulleix de la teva feina?

Quan faig un text per una empresa sostenible que funciona bé i connecta amb la ciutadania, em sento molt bé perquè aporto el meu granet de sorra per a transformar el món en un lloc millor.

Quins tres objectes t’enduries a una illa deserta?

Un llibre, una bicicleta i un pot per cuinar.