L'emergència dels plàstics als oceans

Butlletí: 

El passat 8 de juny va ser el Dia Mundial dels Oceans, enguany centrat en la contaminació que els plàstics hi provoquen. En aquest marc, l’entitat Surfrider Foundation Europe ha desenvolupat un programa pedagògic gratuït per sensibilitzar i donar a conèixer aquesta problemàtica.

Actualment, 13.000.000 de tones de plàstic arriben als oceans cada any, provocant la mort de 100.000 espècies. La Presidenta de l’Assemblea General de les Nacions Unides, María Fernanda Espinosa, ha llençat la campanya mundial “Play It Out” per acabar amb la contaminació pels plàstics. Així, l’ONU fa una crida a reduir el plàstic d’un sol ús, com les palletes o les bosses de plàstic. A més, des de l’ONU recorden la importància de celebrar aquest dia, ja que els oceans juguen un paper clau a les nostres vides: són els pulmons del nostre planeta.

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Oceans, es va celebrar la Conferència dels Oceans, la primera de les Nacions Unides sobre aquest assumpte. L’esdeveniment va durar quatre dies i va servir per fomentar la consecució de l’Objectiu 14 de Desenvolupament Sostenible, que forma part de l’Agenda 2030 adoptada pels Estats Membre de l’ONU. La fita 14 consisteix a conservar i utilitzar, de forma sostenible, els oceans, els mars i els recursos marins pel desenvolupament sostenible.


Recurs de Surfrider Foundation Europe “El océano y la amenaza del plastico”

Precisament a la consecució de l’Objectiu 14, entre altres, es dedica l’entitat Surfrider Foundation Europe, que forma part de la xarxa Barcelona + Sostenible. Es preocupa per la protecció dels oceans, el canvi climàtic, el transport marítim i altres. Recentment, ha desenvolupat un programa pedagògic gratuït per tal de sensibilitzar i donar a conèixer la problemàtica existent amb els residus marins. L’eina ens alerta de dades com que el 90% de les aus marines tenen fragments de plàstic a l’estómac.

+ INFO