Entrevista: SLOW4

Butlletí: 

"Totes les persones que col·laboren amb nosaltres es comprometen a l’aplicació i el manteniment de criteris de qualitat turística que tenen en compte aspectes mediambientals, socials i econòmics." Fabrizio Contu, fundador i gerent de Slow4.


A què es dedica la teva organització? En quins projectes esteu treballant actualment?

Slow4 neix de la necessitat de crear una nova forma d’experiències a mida, que permeti als usuaris realitzar activitats sostenibles, respectuoses amb el medi ambient i que permetin realitzar aportacions per a impulsar l’economia local. És una formar de mostrar els punts forts del territori mitjançant activitats vivencials fent partícips als usuaris. És una feina contínua i molt gratificant que ens permet entrar en contacte amb petits projectes que comparteixen els nostres mateixos valors.

Quina creus que és l’aportació que fa la teva empresa a la ciutat de Barcelona?

A banda de promoure i fomentar pràctiques de turisme sostenible que beneficien l’economia local, cada reserva realitzada a la plataforma genera una “Acció Solidària”. Slow4 destinarà part de les seves vendes a projectes desenvolupats per associacions o entitats sense ànim de lucre que operin en el territori.

Quan i com vas conèixer B+S? Què us va animar a participar-hi?

Estava buscant informació sobre empreses que treballen en sostenibilitat i em va ser molt útil el Mapa Barcelona+Sostenible amb els seus filtres i categories. Vaig pensar que participar seria una oportunitat per a donar a conèixer el projecte i alhora compartir totes les bones iniciatives que s’estan fent a Barcelona en temes de sostenibilitat.

A la pràctica, com treballeu per a ser més sostenibles? Quins són els vostres principals eixos de treball en aquest sentit?

Des de Slow4, seleccionem experiències que responguin a les exigències del Turisme Sostenible. Tots els col·laboradors signen un contracte en què es comprometen a l’aplicació i el manteniment de criteris de qualitat turística que tenen en compte aspectes mediambientals, socials i econòmics. A més, fomentem la descentralització del turisme massiu. Intentem, en la mesura del possible, que a les activitats que organitzem s’hi pugui arribar en transport públic o alternatiu al cotxe. El subministrament d’electricitat el tenim contractat amb Som Energia que utilitza 100% energia renovable. La nostra assegurança és amb Arc Cooperativa que gestiona pòlisses amb criteris ètics i solidaris.

Què és el que més t’enorgulleix de la teva feina?  

Ajudar a donar visibilitat a petits projectes i posar el meu granet de sorra en crear consciència en un sector conflictiu com el turisme.

Podries proposar una acció de millora en el present per a arribar a un futur més sostenible?

Com que he estat pare posaré un exemple que estic practicant i crec que és molt important: l’ús de bolquers reutilitzables en lloc dels d’un sol ús! Si calculem que un nadó necessita 6 bolquers al dia, això suposa més de 5.000 bolquers durant els 3 primers anys de vida. Això es tradueix més d’una tona de residus per nadó.

Digues tres objectes que t’emportaries a una illa deserta, i explica per què?

Abans de contestar-te necessito llegir el llibre "Com sobreviuré en una illa deserta amb 3 objectes”. M’emportaria: aigua, foc i música.