Recursos gratuïts d'informàtica i comunicació

Butlletí: 

Necessiteu equips informàtics per a la vostra organització? Us agradaria comunicar millor? El Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC i la Xarxa Europea de Dones Periodistes ofereixen respectivament ordinadors de segona mà i un Servei d’Assessorament Periodístic per a entitats.


Equips informàtics reutilitzats a disposició de les entitats - UPC

El Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC ofereix a qualsevol entitat sense ànim de lucre que impulsi programes d’interès social la possibilitat de sol·licitar equips informàtics de la pròpia universitat i d’altres institucions que, després de 5 anys d’ús, són renovats i reutilitzats. Des de la mateixa universitat s’encarreguen de revisar aquests equips, posar-los a punt i cedir-los per tal que puguin seguir tenint vida útil a les seus de les entitats. Tot i ser equips reutilitzats poden ser molt útils per a entitats, ja que han quedat obsolets només per a usos especialitzats relacionats amb la recerca. El programa vol contribuir a la sostenibilitat i al consum responsable, aportant recursos informàtics encara valuosos a entitats socials però, també, a projectes solidaris o centres educatius públics. A més de sol·licitar equips també s’ofereix la possibilitat de fer donacions de recursos informàtics que encara puguin tenir vida útil per tal que puguin ser cedits a altres entitats.

El procés de sol·licitud i de donació es realitza a través de la web del programa: reutilitza.upc.edu


 

Servei d’Assessorament Periodístic (SAP)

El SAP és un Servei d’Assessorament Periodístic orientat a entitats que no disposen de recursos per dedicar a la comunicació. Moltes entitats petites i mitjanes realitzen tasques necessàries i desenvolupen projectes molt interessants, però no saben com explicar-los a la resta de la societat. El SAP neix a partir d’una iniciativa de la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que s’ha pogut materialitzar gràcies a la implicació de la Xarxa Europea de Dones Periodistes. Compta també amb el finançament de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. El SAP pretén servir de complement a les entitats petites i mitjanes i vol fomentar entre aquestes el convenciment de la necessitat d’incorporar el punt de vista de la comunicació en tot allò que fan. Vol realçar, també, l’aportació que pot fer un/a periodista a qualsevol ONG, a l’hora de crear continguts, contribuir a la visibilitat pública de l’entitat i planificar i executar estratègies de comunicació. El SAP treballa amb la borsa de treball del Col·legi formada per prop de 900 periodistes, molts dels quals estan a l’atur. La idea bàsica d’aquest servei, a més de donar resposta a les vostres necessitats comunicatives, és la d’establir lligams entre el món de la comunicació i el de les ONG.

> Més informació