La cursa "Cros Popular de Sants" aplica criteris de sostenibilitat

Butlletí: 

Enguany, en la 41a edició d’aquesta cursa, s’han implementat diverses mesures d’ambientalització que han permès la reducció 3.400 ampolles, 1.700 gots i culleretes de plàstic d'un sol ús i 1.700 llaunes de refresc.

Des de fa un temps a l’organització del Cros Popular de Sants es va plantejar de quina manera podien reduir els residus i minimitzar al màxim l’impacte ambiental que té un esdeveniment esportiu com una cursa. És per aquest motiu que es van sumar a la xarxa Barcelona + Sostenible i van rebre assessorament de la Secretaria tècnica. L’objectiu d’aquesta 41a edició de la cursa era eliminar els plàstics d’un sol ús que es donaven. Així doncs, es van substituir els gots, ampolles i culleretes de plàstic per altres de material compostable. Una mesura que va permetre eliminar 3. 428 ampolles de plàstic, 1.714 llaunes de refresc, 1.714 gots de plàstic i 1.714 culleretes de plàstic. També es va optar per disminuir el nombre de cintes perimetrals de plàstic gràcies a la col·laboració del personal de la Mitja Marató de Granollers que els van cedir 200 metres de cintes fetes de tela. Per últim, també es van eliminar els embalatges de les samarretes. Per tal que aquesta iniciativa funcionés correctament, es van instal·lar contenidors marrons al carrer i d’aquesta manera recollir selectivament aquests residus compostables.

De cara al futur, l’organització del Cros Popular de Sants ha mencionat que volen seguir en aquesta línia per tal de fer l’esdeveniment més sostenible, canviant per exemple, les samarretes tècniques per d’altres fetes amb materials més respectuosos amb l’entorn. En un futur pròxim els agradaria seguir treballant per aconseguir trobar alternatives eficients i econòmicament assumibles

Finalment, han obert un procés participatiu, tant per a les persones corredores com a les voluntàries, per fer una pluja d’idees per fer la cursa més sostenible de cara a la propera edició amb l’etiqueta #CrosSostenible, que es pot respondre via xarxes socials.

+ INFO