Info B+S 260

Dijous, 16 gener, 2020

Info B+S: Declaració d'Emergència Climàtica a Barcelona, Dia Mundial de l'Educació Ambiental, subvencions destacades i molt més!

Es declara l'emergència climàtica a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona declara l’emergència climàtica a la ciutat i proposa un centenar de mesures per als propers cinc anys. Aquestes s’han treballat en el procés de la Taula per l’Emergència Climàtica en què hi han participat més de 200 entitats membres de B+S.

L’educació ambiental està de celebració

El pròxim 26 de gener, Dia Mundial de l'Educació Ambiental, arriba ple d'opcions per a celebrar-lo: els documentals i publicacions del Servei de Documentació d’Educació Ambiental, una jornada sobre els moviments juvenils i la festa de l'Educació Ambiental de La Fàbrica del Sol.

El 2020 comença carregat de subvencions

Premi 8M-Aurèlia Capmany d'ecofeminismes i emergència climàtica, Subvencions Generals de l'Ajuntament i subvencions de la Diputació per a entitats ambientals són els ajuts i premis més destacats d'aquest mes. 

Com organitzar actes i celebracions + sostenibles?

A través de la xerrada “Festes + Sostenibles” del 29 de gener, descobrirem quins aspectes s’han de tenir en compte per aplicar criteris de sostenibilitat en l’organització d’esdeveniments a les entitats i als centres educatius.

Donar, intercanviar i demanar en préstec

L’emergència climàtica en què ens trobem fa que sigui imprescindible reduir la quantitat de residus que generem. Però, com podem fer-ho? Us presentem alguns llocs web i iniciatives que treballen l’economia circular en aparells electrònics, mobles i altres materials.

Campanya per promoure l'ús de programari lliure

La Xarxa d’Economia Solidària (XES) inicia “No siguis GAFAM”, una iniciativa per promoure l’ús d’eines digitals lliures dins les entitats. A més, hi podreu trobar un recull de recursos comunicatius per fer-ne difusió i un repositori amb totes les alternatives existents!

L'entrevista: Menjador Ca La Rosa

“El que més m’enorgulleix de la meva feina és la possibilitat de remoure consciències, generar preguntes i qüestionar els models de consum”, Rosa Batalla, sòcia treballadora fundadora del Menjador Ca La Rosa

Nous membres de la xarxa

La xarxa Barcelona + Sostenible dóna la benvinguda a 8 organitzacions que se sumen a treballar per a la millora de la sostenibilitat de la ciutat.