Recursos d'accés obert sobre sostenibilitat

Butlletí: 

Un documental sobre un viatge de dos anys en bicicleta, un llibre d'ecofeminisme de la Vandhana Shiva i visites virtuals a museus de Barcelona són alguns dels recursos recomanats pel Servei de Documentació d’Educació Ambiental que podeu consultar en línia!

> Documentals: 

  • Horizonte Norte és un documental de Juan Sisto i Álvaro Sanz que narra les trobades dels dos amics durant el periple de Juan en bicicleta des de Xile fins a Alaska en un viatge de dos anys. Rodat principalment entre Colòmbia, Panamà, Califòrnia i Alaska, el documental ens parla de la vida, els somnis, els reptes i la felicitat.  

  • Empatía: Ed rep l’encàrrec de realitzar un documental per tractar de canviar els hàbits de la societat que perjudiquen als animals. Però totalment aliè al món de la protecció dels animals, s’adonarà que per portar a terme el projecte abans s’ha de convèncer a si mateix. Per tal d'accedir-hi gratuïtament i seguint les indicacions del lloguer de la pel·lícula Empatía, cal posar el codi promocional "YoMeQuedoEnCasa" quan es demani. 

  • Home (2009) és un documental dirigit per Yann Arthus-Bertrand composat en la seva totalitat per vistes aèries de diversos llocs d’arreu del món i la veu de Juan Echanove. Mostra la diversitat de la vida a La Terra i com les activitats humanes s’han convertit en una amenaça per l’equilibri ecològic del planeta.

> De "Cada aula un cinema" a "L'aula a casa"

SunCine Festival ha obert una part de les pel.lícules, curts i documentals de la seva secció "Cada aula un cinema" i l'ha convertit en "L'aula a casa". Hi trobareu 26 propostes que us faran reflexionar sobre l'impacte que l'accions humanes tenen en el medi ambient.

> Llibres en format digital: 

1) Llibres

2) Ebooks  

Alguns títols disponibles són: Proximitat, cultura i tercer sector a Barcelona, De la economía ecológica al ecologismo popular, Del campo al plato, El ecologismo de los pobres, El turismo en la cooperación internacional, i molts més. 

> Visites virtuals: 

 

> Revistes i més documentals: 

La plataforma Ebiblio és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya a la que es pot accedir gratuïtament amb el carnet de biblioteca pública:

Aquesta web inclou diferents tipologies de contingut en obert, en què hi trobem, entre molts més: 

  • Revistes com National Geographic, Vèrtex, Ecología Política, Muntanya, Descobrir i moltes altres.    

  • Pel·lícules i documentals sobre temàtiques com la sostenibilitat, el medi ambient, el canvi climàtic i altres temes d’actualitat. Documentals com Mañana, Just eat it, Deep blue, Cómo cambiar el mundo, Planeta blanc, Mundo pequeño, i molts altres es poden visualitzar online amb la limitació de poder veure dues pel·lícules durant una mateixa setmana.

  • Llibres digitals que també es poden consultar online i/o descarregar temporalment. 

 

> Xerrades, taules rodones, debats i més: 

Exemples: 

The disarming case to act right now on climate change, Greta Thunberg:  

What really happens to the plastic you throw away, Emma Bryce:   

Why I live a zero waste life, Lauren Singer:

 

> Altres: