L’Associació Som La Clau fomenta el consum responsable a l'escola

En el marc del Compromís de Consum Responsable de les Escoles del Poble-Sec, aquesta associació membre de la xarxa B+S ha col·laborat amb l’Escola Tres Pins d’Escoles + Sostenibles en un projecte de transició ecològica del barri.

L’Associació Som la Clau-Ecologia i Transició Urbana juntament amb la Xarxa Cooperasec van posar en marxa el projecte Compromís de Consum Responsable de les Escoles del Poble-Sec per contribuir a conscienciar els infants i adolescents respecte a les pràctiques i els valors del consum responsable. Un dels centres educatius que hi ha participat, l’Escola Tres Pins, forma part del programa Escoles + Sostenibles i ha treballat per donar a conèixer a l’alumnat quins mitjans tenen, a la seva escola i al seu barri, per aconseguir un consum responsable. 

L’Associació Som la clau, membre de la xarxa Barcelona+Sostenible, té per objectiu impulsar la transició ecològica del barri i la ciutat de Barcelona així com la conscienciació del professorat i l’alumnat de la situació d’emergència climàtica. Reivindiquen que la millor forma de treballar una temàtica amb l’alumnat és fer-ho de forma pràctica. Així doncs, per treballar el consum responsable a l’Escola Tres Pins, es va començar per fer una auditoria sobre el consum del centre (energètic, d’aigua i de residus) i es va redactar el seu Compromís de Consum Responsable del qual se’n van extreure un seguit d’accions per a la millora de la sostenibilitat. Un exemple de les iniciatives que es van implementar van ser els cartells informatius a diversos espais de l’escola, com per exemple al lavabo amb missatges per fomentar l’estalvi d’aigua. 

A continuació, aquest vídeo impulsat per programa d’Economies Comunitàries de l’Ajuntament fa un breu resum de com s’ha desenvolupat aquest projecte de consum responsable: 

 

La transició ecològica a l'escola

 

Altres enllaços d'interès:

> Web d'Altres Economies - Ajuntament de Barcelona
> Notícia al web de Cooperasec "Compromís de Consum responsable de les escoles del Poble Sec"