Nous membres de la xarxa B+S

La xarxa Barcelona + Sostenible dona la benvinguda a 10 organitzacions que se sumen a treballar per a la millora de la sostenibilitat de la ciutat.

AbonoKm0 

Xarxa de participació ciutadana per a la transformació local de les restes orgàniques a través de biotecnologies com el compostatge i el vermicompostatge. 

 

 

Aflote 
 
Aflote és un projecte que neix per a promoure la integració social i per a reduir l'impacte mediambiental. Mitjançant el reciclatge dels taps de suro que recullen, generen ocupació per a persones que pertanyen a col·lectius vulnerables amb l’objectiu de millorar les seves condicions. 

 

 

Associació Cultural Dobooku 

Aquesta associació va néixer el 2013 amb l’objectiu de promoure la cultura del disseny a l’obra pública. Qualsevol persona o entitat interessada a generar opinió, debat i formació sobre els valors del disseny, sostenibilitat, estètics i humans de les obres públiques pot formar part de l’associació. Aquesta es mou pels deu punts detallats al Manifest Dobooku

 

 

Coòpolis - Ateneu Cooperatiu de Barcelona 

Aquest dispositiu de foment i promoció de l’Economia Social i Solidària a la ciutat de Barcelona se centra en la creació de noves cooperatives i també en la generació de llocs de treball en cooperatives ja existents. Situat al complex veïnal de Can Batlló, Coòpolis promou un ecosistema d’activitat socioeconòmica i formativa, de generació d’ocupació i d’impacte social. Un laboratori per la intercooperació i l’enfortiment econòmic local. Una eina per a construir ciutats cooperatives: els nous territoris de la cooperació econòmica, social i solidària. 

 

 

CREC Coworking 
 
CREC Coworking té actualment 3 espais (dos a Barcelona i un a Sabadell) on més de 300 professionals comparteixen espai de treball i recursos i formen part d'una comunitat fonamentada en la col·laboració i la solidaritat empresarial. L'objectiu de les persones gestores dels espais és donar tots els recursos per tal que els projectes es puguin despreocupar de la gestió diària i, sobretot, fomentar les sinergies i col·laboracions significatives. A més, CREC Coworking és l'ideòleg i col·laborador de Sinèrgics, juntament amb Lleuresport i el Districte de Sant Andreu. Es tracta del primer coworking de retorn social en què les persones emprenedores i les empreses paguen el servei de coworking oferint el seu talent a la ciutadania i a les associacions del barri de Baró de Viver. 

 

 

Federació d'Entitats del Clot i Camp de l'Arpa 
 
Federació que promou i organitza tota classe d'activitats de caràcter general i d'interès col·lectiu per al veïnat del barri. Se centra en activitats de caràcter cultural i que per tradició i acceptació popular són patrimoni de tothom. També s'encarrega de parlar amb els agents i espais de participació del barri, districte i ciutat per a aconseguir una major incidència que generi cohesió social entre el veïnat i les entitats.  

 

 

Fundació Catalunya Voluntària

Entitat amb seu a Barcelona fundada l'any 2007, que recull el testimoni de l'Associació juvenil Barcelona Voluntària, creada l'any 1999.
-És un espai de formació que promou la solidaritat, l’educació no reglada, l'aprenentatge intercultural i la cultura de pau.
-Posen el focus en facilitar la participació de persones joves en situació de vulnerabilitat, risc d'exclusió social i menys oportunitats.
-Col·laboren amb diferents entitats no lucratives, xarxes i organitzacions públiques i privades, a nivell local, regional i internacional.
 

Gastrocampo 

Mercat digital de petits productors/es i comerços de proximitat que fan entregues a domicili. 

 

 

La Pera Comunicació SCCL 

Es tracta d’una cooperativa de serveis de comunicació que dona cobertura a les diferents necessitats dels projectes, empreses i entitats des de la proximitat. Planteja campanyes 360º, incorporant diferents llenguatges i mitjans a l'estratègia. Fuig de la visió mercantilista de la comunicació, acompanya els projectes per a explicar allò que estan fent, augmentant així el seu impacte social i no contribuint a crear necessitats inventades o vendre coses innecessàries. Prioritza treballar per a projectes, entitats o empreses compromeses amb la transformació social, i ho fa des d’una perspectiva feminista. Tenint en compte l'impacte ambiental de la seva feina, també incorpora criteris de sostenibilitat a l'hora de produir. 

 

 

TAIGA 

Consisteix en una nova manera de consumir aigua filtrada en l'espai públic per tal d'eliminar els envasos de plàstic d'un sol ús.