Celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb Barcelona + Sostenible

Butlletí: 

Sota el títol “repensem-nos” el proper 5 de juny teniu una cita amb la sostenibilitat: conferències, tallers, visites i activitats que us permetran conèixer com la ciutat es transforma perquè sigui més saludable i més responsable. No us ho podeu perdre!

Què hem après durant el confinament que volem que esdevingui un hàbit a partir d’ara? Vivim un punt d’inflexió que ens convida a “Repensar-nos”, i obrir nous escenaris capaços d’accelerar la transició ecològica després de la crisi. Us convidem a participar en un seguit d’accions virtuals: conferències, tallers, visites i activitats, organitzades en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada de les Nacions Unides per a la conscienciació i acció mundial per a la protecció del medi ambient. 
 

Consulteu el fulletó amb totes les activitats!Conferència “Dia Mundial del Medi Ambient 2020: repensem-nos" 
5 de juny de 12 a 13.30 h 

La conferència d’aquest any posarà el focus en la necessitat de sortir de la crisi de la covid-19 potenciant la sostenibilitat i la transició ecològica, amb base científica, tenint present la salut i la justícia social. Comptarem amb una ponència de la Dra. Marta G. Rivera-Ferre, directora de la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UVic-UCC i coautora d’informes del Panell Intergovernamental de la ONU sobre canvi climàtic (IPCC). La Marta Guadalupe té un perfil multidisciplinari en l’anàlisi de les interaccions entre la societat i el medi ambient en els sistemes agroalimentaris, amb èmfasi en la sobirania alimentària. El Consell Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, òrgan de participació i representació de la xarxa Barcelona + Sostenible, presentarà el seu posicionament davant la crisi: alerta, oportunitats, compromís, exigència i crida a l’acció. L’acte clourà amb la intervenció del regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia.

Inscripcions 

L’acte es realitzarà en format virtual, les persones inscrites rebreu per correu electrònic l’enllaç a la plataforma per accedir-hi.

#BcnSostenible #DiaMundialdelMediAmbient 

A més, podeu seguir-lo en streaming a través de Youtube:

 

Conferència: “Dia Mundial del Medi Ambient 2020: repensem-nos"

 


Altres activitats en el marc del #DiaMundialdelMediAmbient 
Del 2 al 16 de juny 

Barris + Sostenibles 

Les aules ambientals i equipaments de ciutat organitzen diverses activitats en línia que volen promoure reflexions, idees, iniciatives o reptes que permetin repensar-nos en aquests moments de crisi. 

Descobriu el programa d’activitats 

 

Enigmapa 

L’Enigmapa B+S és un joc en línia que us convida a descobrir projectes, recursos i col·lectius amb propostes sostenibles a la ciutat properes i reals per passar a l’acció. Us animem a fer-vos usuari del Mapa B+S, resoldre’n els enigmes i guanyar premis sostenibles. 

Consulteu-ne les bases  Reptes per als centres educatius 

Convidem a alumnat, professorat i tota la comunitat educativa d’Escoles + Sostenibles a participar en un repte sobre consum responsable, qualitat de l’aire i biodiversitat. La ciutat torna a despertar-se i necessitem que ens ajudeu a proposar idees i accions per millorar el nostre entorn. 

Compartiu les vostres idees a les xarxes socials: #BcnSostenible, #DiaMundialdelMediAmbient #EscolesSostenibles 

Descobriu els reptes que us proposem