Arrenca el procés participatiu del Pla Canviem pel Clima 2030

Butlletí: 

Aquest pla vol promoure canvis i ajudar a estendre una nova cultura de sostenibilitat que intensifiqui l’acció climàtica a la ciutat. Podeu fer les vostres aportacions a través de la plataforma Decidim o bé a les sessions online del 15 i el 29 de juny.
 

Afrontar la crisi climàtica, i assolir els objectius inclosos en diversos plans municipals (emergència climàtica, mobilitat, verd i biodiversitat, residus, aigua, etc.), requereix molts tipus de mesures, però el paper actiu de la ciutadania és essencial. El Pla Canviem pel Clima 2030 vol promoure canvis en la cultura dominant i ajudar a desenvolupar i estendre una nova cultura de sostenibilitat que intensifiqui l’acció climàtica a la ciutat de Barcelona. Un nou vídeo acabat d’estrenar explica, de manera senzilla, els fonaments d’aquesta nova cultura del “viure bé, sense fer malbé”. 

Aquest pla vol interpel·lar tots els agents de la ciutat i oferir-los el suport i els recursos adequats en cada cas. Prèviament, vol implicar-los en l’elaboració del Pla mitjançant un procés participatiu que s’inicia aquest mes de maig i que s’allargarà fins a finals de setembre. El procés participatiu no parteix de zero, sinó d’una proposta preliminar de Pla que ha elaborat l’Ajuntament i que inclou un marc estratègic (visió i missió, objectius, valors i abast) i unes línies d’acció agrupades en cinc àmbits d’intervenció. La proposta també incorpora un document previ que exposa la situació de partida i el marc conceptual.  

Sessions participatives adreçades a la Xarxa B+S (inscripcions obertes!) 

Aquest procés participatiu va adreçat a tota la ciutadania i a tots els agents interessats, inclosos els membres de la Xarxa Barcelona + Sostenible. Les diverses vies per participar-hi s’expliquen a l’espai web del Pla allotjat a la plataforma decidim.barcelona. Si voleu dir-hi la vostra, us animem a entrar al web i a proposar accions que penseu que caldria incorporar al Pla (i, si ho voleu, a validar el marc estratègic). Els membres de la xarxa B+S també podreu participar en dues sessions participatives telemàtiques programades els dies 15 i 29 de juny. 
 
 
Sessions participatives “Pla Canviem pel Clima 2030” 
 
 el 15 i el 29 de juny 

  de 17 a 19 h 

Sessió online, s'enviarà l'enllaç de connexió amb la inscripció
 

Inscripcions obertes!